Afbeelding

Johannesschool schenkt boeken aan Voedselbank

Actueel 1.516 keer gelezen

Pijnacker - Lezen staat bij de Johannesschool hoog in het vaandel en daarbij horen dus ook aantrekkelijke leesboeken voor alle leerlingen. 

De boekenkasten van de schoolbibliotheek zijn de afgelopen tijd kritisch doorlopen. Er stonden veel boeken in de kast die inmiddels iets waren verouderd of waarvan er meerdere exemplaren aanwezig waren. Alle uitgezochte boeken zijn uitgestald en ouders hebben de gelegenheid gehad om er enkele juweeltjes tussenuit te halen. Met de opbrengst van de boekenverkoop worden nieuwe leesboeken gekocht. De honderden leesboeken die zijn overgebleven na de verkoop, zijn door de Johannesschool geschonken aan de Voedselbank. Als je moeite hebt om rond te komen, staat het kopen van een leesboek vaak niet op de eerste plaats. 

De leerkrachten van de Johannesschool vinden het echter belangrijk dat ook kinderen uit gezinnen met minder inkomen de mogelijkheid krijgen om een eigen leesboek te bezitten. Het vergroot het leesplezier en draagt bij aan de verbetering van het technisch en begrijpend lezen. Niet alleen kinderen kunnen van de geschonken leesboeken gaan genieten maar ook volwassen vluchtelingen hebben zo de kans om te oefenen met de Nederlandse taal. Hopelijk komen de leesboeken bij veel mensen terecht. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant