Soms verrassen gasten elkaar met een zelfgemaakte lekkernij.
Soms verrassen gasten elkaar met een zelfgemaakte lekkernij.

Het Venster ook voor inwoners Pijnacker-Nootdorp

Actueel 1.105 keer gelezen

In Delft in de wijk het Westerkwartier, staat de Franciscus en Clarakerk. In de Tuinkamer van de Pastorie is “Het Venster” gevestigd. “Het Venster” biedt een ontmoetingsplaats voor mensen die te maken hebben met een chronische ziekte van henzelf of van iemand in hun omgeving. De Patiëntenfederatie Nederland zegt over een chronische ziekte: het is een aandoening zoals reuma, astma, COPD, diabetes en hart- en vaatziekten. Als je chronisch ziek bent, stap je noodgedwongen de wereld in van zorgverleners, spreekkamers, onderzoeken en behandelingen. 

Mensen die bij “Het Venster” aankloppen, willen even uit die wereld van spreekkamers en behandelingen stappen. Ze willen vaak alleen maar even ergens mensen ontmoeten zonder over hun ziekte te hoeven praten. Maar als ze behoefte hebben om hun hart te luchten, vinden ze bij “Het Venster” altijd een luisterend oor en een gratis kopje koffie of thee met een koekje of plakje cake erbij. “Het Venster” is na een lange voorbereidingstijd op 5 november 2022 geopend en heeft sindsdien al behoorlijk wat gasten mogen ontvangen. De deur staat op dinsdagen en donderdagen van 10:00 tot 13:00 uur open en iedereen kan zonder afspraak binnenlopen. De gastvrouwen en gastheren vragen niet welke aandoening je hebt en zullen je een warm welkom bieden. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een workshop bloemschikken of intuïtief tekenen. En op gezette tijden wordt er een bescheiden lunch geserveerd. Want samen eten, samen praten doet samen zijn. Voor die activiteiten en lunch dien je je wel aan te melden via het aanmeldformulier op de website hetvensterdelft.nl/activiteiten

Soms verrassen gasten met een zelfgemaakte lekkernij: een vriendelijke mevrouw heeft al een keer zelfgebakken Siciliaanse pizzabroodjes meegenomen! Heerlijk! Ook heeft de ongedwongen sfeer iemand al eens doen opmerken: “Het is zo fijn dat ik hier mezelf kan zijn zonder dat ik hoef te vertellen wat voor ziekte ik heb.” En dat is precies wat “Het Venster” wil zijn: een plaats waar het ongedwongen contact tussen mensen op de eerste plaats staat. Hoewel “Het Venster” gastvrij onderdak ontvangt van de Franciscus en Clarakerk en daarvoor uiterst dankbaar is, is het niet verbonden aan de organisatie van de kerk en is “Het Venster” toegankelijk voor iedereen, ongeacht levensovertuiging. Dus iedereen die om welke reden dan ook behoefte heeft om van gedachten te wisselen of een luisterend oor zoekt, is op dinsdagen en donderdagen van 10:00 tot 13:00 uur van harte welkom in “Het Venster”, Raamstraat 78, 2613 SE Delft. Meer informatie is te vinden op de website: hetvensterdelft.nl.

Uit de krant