Afbeelding

Verkiezingen op volle toeren na stroeve start

Actueel 2.312 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Er heerst volop drukte bij de stembureaus in Pijnacker-Nootdorp. Bij Nove in de Dorpsstraat in Nootdorp stond rond kwart over elf een lange rij van geduldig wachtende mensen.

Rond half negen vanmorgen kan bij Nove tijdelijk niet meer gestemd worden omdat de biljetten toen al op waren. Volgens de gemeente had dit te maken met kinderziekten dan wel aanloopproblemen. “Vroeger moesten de voorzitters van de bureaus de hele voorraad meenemen. Nu is ervoor gekozen om de voorzitters een klein deel mee te laten nemen en de rest later te laten bezorgen door bodes. Omdat er bij Nove al snel een flinke toeloop was, waren de biljetten op voordat de voorraad werd aangevuld”, aldus een woordvoerder.

Een verbolgen inwoner belde naar de redactie om dat te melden. “Hoe is het mogelijk dat om tien over half negen de biljetten al op zijn? Een dame van tachtig kreeg te horen dat ze voorlopig even niet kon stemmen. Dat kan toch niet.”

Ook onze Oud-Nootdorp-verslaggever Jan van der Sman wilde gaan stemmen – zo mailde hij - maar moest wachten of weer naar huis terug. Kon hij nog even dieper nadenken op wie of wat hij zou gaan stemmen!

Na een tijdje was de voorraad aangevuld en werd het stemmen weer hervat. Volgens de woordvoerder van de gemeente loopt het nu overal op rolletjes. Het is prachtig weer, dus dat is goed voor de opkomst. De stembureaus blijven open tot vanavond 21.00 uur!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant