Afbeelding

Huis van Rie dagbesteding en liefdevolle zorg in een sfeervolle omgeving

Actueel 3.311 keer gelezen

Huis van Rie biedt twee soorten dagbestedingen, gevestigd op twee verschillende locaties. In Huis van Rie (HVR) wordt al meer dan 7 jaar liefdevolle zorg geboden aan iedereen vanaf 18 jaar die in het bezit is van een WMO, -of WLZ indicatie dagbesteding. De Winkel van Rie (WVR) biedt jongvolwassenen, met een indicatie en afstand tot de arbeidsmarkt, de mogelijkheid tot zinvolle arbeid in een sfeervolle omgeving.

Huis van Rie
De dagbesteding is gevestigd aan de Koning Wilhelminastraat 5. Er is een ruime opvangcapaciteit zonder wachtlijst. HVR is geïnspireerd door moeder Rie, haar deur stond altijd open voor mensen die aandacht nodig hadden ongeacht, afkomst of beperking. Dit warme huiskamergevoel zie je tot op de dag van vandaag terug in HVR. In HVR wordt iedereen geaccepteerd. De begeleiders en vrijwilligers werken er vanuit hun hart. Er is een persoonlijke benadering, waarin elke individu ook daadwerkelijk wordt gezien.

Dagindeling
De dag start om 10:00 uur met een kopje koffie of thee. Voor liefhebbers is er om 10.30 stoelgym. Vanaf 11:00 uur is het tijd voor creativiteit. Er wordt bijvoorbeeld geschilderd, gekleurd, gepuzzeld en er wordt o.a. mooie mozaïekwerk gemaakt. Om 12:30 uur is het tijd voor een gezamenlijke lunch. Mocht er behoefte aan zijn, kan er na de lunch worden gerust in een relaxstoel. Het middagprogramma bestaat uit spellen en activiteiten. De activiteiten zijn geheel vrijblijvend en zeker geen verplichting. Tussen de activiteiten door wordt er gezorgd voor een versnapering. De dag eindigt om 16:00 uur. HVR geeft de gasten een zinvolle invulling aan de dag. Het gevoel dat ze ertoe doen en dat ze iets om handen hebben is onbetaalbaar.

Winkel van Rie
Naast de activiteiten dagbesteding is er ook de arbeidsmatige dagbesteding bij WVR aan de Dorpsstraat 49. Hier werken jongvolwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt. In WVR worden verschillende tweedehands spullen verkocht zoals kleding, boeken en schoenen. Ook worden er producten op bestelling gemaakt.

Huis van Rie dagbesteding aan de Wilhelminastraat 5 in Nootdorp houdt Open Huis op woensdag 29 maart van 16.00 tot 18.00 uur. Stap gerust vrijblijvend binnen voor meer informatie en een rondleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant