Afbeelding

Piepschuimkorrels waaien door woonwijk: gemeente onderneemt direct actie

Actueel 4.690 keer gelezen

Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp meldt dat er meteen actie wordt ondernomen na meldingen van omwonenden van de Jan Janssen sporthal in Nootdorp. Buurtbewoners trokken vandaag aan de bel bij Telstar Online nadat er een grote hoeveelheid piepschuimkorrels (isolatiemateriaal) in de wijk en openbaar groen belandde. 

Momenteel vinden er sloopwerkzaamheden plaats. “De gemeente is opdrachtgever voor de sloopwerkzaamheden. Omwonenden hebben een brief gekregen over de sloop met daarin een contactpersoon, waar ze terecht kunnen met vragen en opmerkingen over de uitvoering. Bij deze contactpersoon zijn klachten over afvalmateriaal niet eerder binnengekomen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp desgevraagd. 

“Nu we weten van de verspreiding van het afvalmateriaal, hebben we de sloopaannemer direct gevraagd dit op korte termijn op te ruimen. Een extra ploeg van 4 man is inmiddels aangekomen om de omgeving schoon te maken. De aannemer gaat met aanvullende middelen proberen de verspreiding bij de verdere sloop ook beter te voorkomen”, aldus de woordvoerder.

Uit de krant