Afbeelding

Muziekvereniging Haaglanden gaat uitbreiden

Actueel 1.670 keer gelezen

Pijnacker - De Muziekvereniging Haaglanden uit Pijnacker bestaat uit verschillende afdelingen. Zo is er de Show & Marching Band, Jong Haaglanden, The Dickens Christmas Band en de Haaglanden Concert Band.

Muziekvereniging Haaglanden gaat uitbreiden met het onderdeel Haaglanden Dag Orkest. Het Haaglanden Dag Orkest bestaat uit muzikanten die overdag repeteren en ook overdag uitvoeringen kunnen geven in b.v. woonzorgcentra of andere zorginstellingen.

Daarom is de vereniging op zoek naar deelnemers. De gemeente Pijnacker-Nootdorp is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid en wij zijn dan ook op zoek naar mannen en vrouwen die eigenlijk geen zin meer hebben om ’s-avonds de deur uit te gaan maar het wel leuk zouden vinden om overdag nog aan een activiteit te kunnen deelnemen.

In de regio hebben heel veel orkesten bestaan en wij zijn dan ook op zoek naar muzikanten die lid zijn geweest van een muziekvereniging die wellicht gestopt is met bestaan of muzikanten die niet meer actief kunnen deelnemen aan een b.v. een Show & Marching Band of ander looporkest maar het nog wel steeds ontzettend leuk vinden om te musiceren.

Het uiteindelijke doel is een groep muzikanten samen te stellen die er plezier in beleven om muziek te maken maar daar voor niet in de avond de deur uit hoeven. Wat zoeken wij:

Koperblazers
Trompet, Bariton, Trombone, Sousafoon

Houtblazers
Piccolo, Fluit, Klarinet, Altsaxofoon, Tenorsaxofoon

Slagwerkers
Snaredrums, Base drums, Bekkens, Drumstel

Overig
Keyboard, Gitaar, Basgitaar

Kortom, een zeer gevarieerd scala aan musici en instrumenten kunnen deel uit maken van het Haaglanden Dag Orkest. Het geheel valt onder de muzikale leiding van Bram van Velde. 

Het idee is om een ochtend of middag in de week te repeteren in het CJMV gebouw aan de Kerkweg 24 in Pijnacker. Het verenigingsgebouw ligt centraal binnen de gemeente en is makkelijk bereikbaar. Een repetitie duurt gewoonlijk twee uur. De koffie staat klaar en na de repetitie kan nog even aan de bar nagepraat worden onder het genot van een drankje.

Hebben wij uw interesse gewekt? Mooi, dan nodigen wij u uit om contact op te nemen met de secretaris Peter Lupker secretaris@dhpijnacker.nl of telefonisch 06-51032493. 


Uit de krant