Er is ontzettend veel te beleven. Koop snel een kaartje.
Er is ontzettend veel te beleven. Koop snel een kaartje.

KinderTheaterWeek 19 tot en met 26 februari

Actueel 1.534 keer gelezen

Kleuters, peuters, basisschoolleerlingen, leerlingen voortgezet onderwijs en studenten hoeven zich in de voorjaarsvakantie geen moment te vervelen. Theater CulturA & Zo organiseert voor de eerste keer de KinderTheaterWeek. Een week waarin de theaterzaal bomvol zit met de allerleukste voorstellingen voor heel veel verschillende leeftijdsgroepen. CulturA & Zo wil hiermee graag stimuleren dat iedereen een keertje kennismaakt met een theater of bioscoop. 

“Ja, omliggende steden doen dat ook. Een vakantieweek bestempelen tot cultuurweek, denk aan Delft en Den Haag. Dat wilden wij ook. Daarom hebben wij de voorjaarsvakantie bestempeld tot KinderTheaterWeek. Ruim een week lang is er van alles te beleven in onze theaterzaal, voor jonge kinderen, maar ook voor de oudere jeugd, denk aan de voorstelling van Willie Wartaal”, zo vertelt de enthousiaste programmeur Manuela Bijl.

Eerste theaterervaring
CulturA & Zo heeft als streven dat alles wat gebeurt in het cultuurhuis in de Dorpsstraat in Nootdorp voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. De ligging is natuurlijk ideaal, mensen uit Pijnacker-Nootdorp kunnen gemakkelijk lopend, met de fiets of met de auto naar het gebouw komen. De theaterzaal is klein en gezellig door het vlakvloerpodium en het kleine aantal van 174 stoelen. Fijn als je voor het eerst naar het theater gaat. En de prijzen zijn heel schappelijk, ook niet onbelangrijk!

Pippi Langkous en Willie Wartaal 
De KinderTheaterWeek gaat op 19 februari van start met een geweldige kindertheatervoorstelling – Pippi Powerrr (8+) – gebaseerd op de pret en moed van de roodharige Pippi Langkous. Op donderdagavond 23 februari vertelt landelijk bekende Willie Wartaal in een leuke, maar ook mooie voorstelling hoe het is om op te groeien met een verslaafde moeder. Deze voorstelling is voor de wat oudere jeugd en volwassenen. In het weekend van 25 februari wordt een LEGO-film (6+) vertoond waarna er zelf gebouwd mag worden met LEGO, de Lego-Challenge. Op zondag 26 februari zijn er maar liefst twee voorstellingen. Om 11.00 de minimusical De Kleine Zeemeermin (3+) voor de kleintjes en in de middag om 15.00 uur worden de kinderen superslim van alle weetjes die Professor S. heeft uitgedokterd in zijn laboratorium. Deze voorstelling is vanaf zes jaar.

Kortingsactie
Bij alle voorstellingen worden de kinderen ook nog eens getrakteerd op wat lekkers. En we hebben een speciale vakantie-actie! Eén ouder/begeleider mag gratis mee als er voor minimaal twee kinderen een kaartje gekocht wordt! Dus drie boeken en maar twee betalen! Mail voor meer informatie naar contact@culturaenzo.nl.

Alle informatie staat ook op de website www.culturaenzo.nl/nieuws bij KinderTheaterWeek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant