Afbeelding

Open brief over Monnikenweg aan college en gemeenteraad

Actueel 3.427 keer gelezen

LET OP: onderstaand bericht is een toegezonden open brief van een bewoner van de Monnikenweg. Lees hier het artikel van ons politiek verslaggever waar voor- en tegenstanders aan het woord komen over de kwestie.

Ik ben tegen een zogenoemde ‘harde knip’ en voor verkeer remmende maatregelen, zo laat een bewoner van de Monnikenweg in een open brief weten. Lees hieronder zijn brief aan het college van burgemeester en wethouders en de voltallige gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp.

Het gedeelte van de Monnikenweg waar we over praten heeft een lengte van ongeveer 300 meter vanaf Kerkuillande tot de brug Brinklande met in dat gedeelte 3 in en uitritten van auto’s. Het gedeelte door de wijk heen heeft ongeveer een lengte van ongeveer 600 meter met 12 in en uitritten van auto’s. Daar komt bij dat er ook nog een speel tuintje aan grenst en twee poortjes waar kinderen spelenderwijs onverwachts uit komen rennen. Dus veel gevaarlijker als je daar een doorgaande route van maakt!

Nadat ik afgelopen donderdag aanwezig ben geweest op de beeldvormende bijeenkomst, ben ik tot de conclusie gekomen dat het er op lijkt dat de harde knip belangrijker is dan de verkeersveiligheid. Wat me ook op viel was het feit dat het nog steeds niet duidelijk is of het aan de bewoners toegezegd was dan wel door de gemeente of door de bouwers op papier of mondeling dat er een harde knip zou komen in de Monnikenweg .

Mijn realistische conclusie is dan in deze: maak voldoende verkeer remmende maatregelen zoals; hobbels zoals er nu al een enkele ligt, versmallingen met eventueel bloembakken, 30 kilometer zone, verboden voor vrachtwagens, mogelijk is er nog wel iets te bedenken.

De suggestie van te hard rijden, vrachtwagens en tractoren die langs rijden zijn dan ook verleden tijd. Sluipverkeer, of wat donderdag na jaren veranderd werd in doorgaand verkeer, is er al weinig en zal m.i. waarschijnlijk niet meer worden met al deze maatregelen. Het zou zeker wat mij betreft wel eens goed zijn als de gemeente over hun eigen schaduw heen zou kunnen stappen en inzien dat de burger ook wel eens gelijk heeft en er soms naar geluisterd mag worden. Zoiets heet burger participatie.

Ik hoop velen van u wakker te schudden aangezien zoals het op deze manier beoordeeld wordt voor mij en velen onbegrijpelijk is en niet te bevatten.”

Bewoner Monnikenweg
Naam en adres bekend bij de redactie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant