Afbeelding

Inzameling Douwe Egberts-punten voor de Voedselbank

Actueel 1.236 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp- Het zal u niet ontgaan zijn, de prijzen van boodschappen en vooral energie in Nederland stijgen rap. De gevolgen daarvan zijn dat een toenemend aantal van onze dorpsgenoten een beroep moeten doen op de voedselbank. De vrijwilligers bij de voedselbanken geven elke week weer eten aan mensen die dat het hardste nodig hebben. 

Koffie is een “luxeartikel” dat niet vaak in het pakket van de voedselbank zit. De Lionsclub Nootdorp-Pijnacker organiseert daarom ook dit jaar weer een inzameling van D.E.-waardepunten. Die punten zijn bestemd voor de voedselbank Pijnacker- Nootdorp. Door uw D.E waardepunten te schenken, wordt ook voor mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn een lekker kopje koffie weer bereikbaar.

Waar kunt u de D.E waardepunten inleveren
De hele maand december kunt U kunt uw D.E.-punten op diverse plaatsen in ons dorp opgestelde duidelijk herkenbare D.E.-inzameldozen. Die dozen staan bij:

  • Alle vestingen van Albert Heijn (m.u.v. Delftgauw)
  • De Jumbo
  • Sabine Plusmarkt
  • Dirk van den Broek
  • (Afhaal) restaurant Verhage in Delftgauw

Wat leveren de D.E.-waardepunten op
De 374.000 punten die door u het vorige jaar (2021) in de inzameldozen zijn gedaan werden bij D.E. ingeleverd. D.E. heeft daarvoor 750 pakken koffiepakken van 250 gram gegeven. Die zijn naar onze voedselbank Pijnacker-Nootdorp zijn gegaan. Hierdoor konden weer veel gezinnen die moeten aankloppen bij de voedselbank een kopje koffiedrinken.

Oud geld en vreemd geld
Zoals elk jaar zamelen de Lions ook weer oud- en vreemd geld in. Het gaat om niet (meer) bruikbaar geld, dat u mogelijk nog in hoeken en gaten hebt liggen, Dat papier- of muntgeld mag alles zijn wat u zich maar bedenken kunt: uit een ver of dichtbij vakantieland, gespaarde munten van vroeger: alles is welkom. Als u dat wilt schenken kunt u dat ook in de D.E.-inzameldozen werpen. Dat geld wordt door de Lions verzameld en ingewisseld (als dat kan) of anders via veilingen aan de hoogstbiedende verkocht. De opbrengst hiervan wordt door de Lions 100% gebruikt om in derdewereldlanden oog operaties mogelijk te maken en te betalen.

Waarom doet u (weer) mee?
Koffiepunten zijn meer nodig dan ooit. Of eigenlijk pakken koffie zijn meer nodig dan ooit. December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid en daar hoort een kop koffie bij. Niet voor iedereen is ‘even een bakkie doen’ echter vanzelfsprekend. Voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank is koffie een “luxeartikel”, dat niet vaak in het pakket zit (koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers). Als je van € 50 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur.

U doet het voor deze mensen.

Uit de krant