De wethouder en de ondernemers zijn blij met De Boezembus. Van links naar rechts: Nicolette Bakker van het parkmanagement, Koos Verbakel, Cock van der Werf, Bart van Straten en Arjen Jintes.
De wethouder en de ondernemers zijn blij met De Boezembus. Van links naar rechts: Nicolette Bakker van het parkmanagement, Koos Verbakel, Cock van der Werf, Bart van Straten en Arjen Jintes.

Busvervoer op maat tussen De Boezem en Pijnacker Centraal

Actueel 1.544 keer gelezen

Pijnacker - Sinds vorige week maandag is op werkdagen tussen zeven en negen uur in de ochtend en tussen vier en zes uur in de middag een buspendeldienst tussen het Centraal Station van Pijnacker en bedrijventerrein De Boezem.

Het ritje is zodanig ingericht dat de bus ieder kwartier weer terug is bij het station Pijnacker Centrum van de RandstadRail-lijn. De proef loopt voorlopig tot eind maart. Intussen wordt er ook gekeken naar mogelijkheden om wat verder door te dringen in De Boezem. Ook in het nieuwe deel waar onder meer AWETA te vinden is.

Het busje werd woensdag 23 november officieel in gebruik gesteld door wethouder Bart van Straten die behalve verkeer ook de bedrijventerreinen in zijn werkpakket heeft. Hij toonde zich heel blij met de nieuwe voorziening die een stimulans is voor het openbaar vervoer. Samen met de mensen van het bestuur van de ondernemersvereniging De Boezem maakte de wethouder een ritje van het station naar het bedrijventerrein en weer terug.

Het bestuur van De Boezem is vernieuwd. Naast oude rotten als Koos Verbakel en Ronald de Bruin zijn er nieuwe mensen aan het roer gekomen, zoals Arjen Jintes van Bever Sport, Claudia van Leeuwen van Thermo Elektra en Cock van der Werf van Peco Douwes, een groothandel in montagemiddelen. Cock is de enthousiaste voorzitter van de verenigde Boezembedrijven.


Wethouder Bart van Straten nam woensdag 23 november de Boezem Bus in gebruik door in te stappen voor een ritje!

Arjen Jintes is een van de initiatiefnemers van het busvervoer. Bever Sport heeft veel mensen aan het werk die voor een deel van buiten Pijnacker komen en met de RandstadRail reizen. Maar hetzelfde geldt voor heel veel bedrijven. Voor deze medewerkers is het spitsbusje een uitkomst. De exploitant van het busje is Vipre. Dat staat voor: Vervoer Industrieel Personeel Regio Eindhoven. Dit vervoersbedrijfje is net na de oorlog in Eindhoven begonnen met het vervoer van medewerkers van onder meer Philips, maar intussen in Rotterdam gevestigd. Vipre heeft zo’n honderd busjes rondrijden, hoofdzakelijk voor personenvervoer van en naar het werk. Zusterbedrijfje Shuttle2 zorgt dat er chauffeurs zijn. Er wordt onder meer gewerkt met chauffeurs die met pensioen zijn maar die nog niet hele dagen achter de geraniums of voor de televisie willen zitten. Chauffeur Gerrit stapte vorige week bij het ritje met de wethouder en het Boezembestuur ook in de rol van adviseur: “Je kunt je parkeerterrein nog wel wat vergroenen”, zo opperde hij tegen Cock van der Werf van Peco Douwes aan de Ambachtsweg.

Een advies richting het busje is om het wat meer reclame voor zichzelf te laten maken, bijvoorbeeld door aan de voorzijde de naam Boezem Bus erboven te hangen. Daar wordt nog aan gewerkt, vertelden Daniëlle van Holland van Vipre en Arjen Jintes. Er hebben zich namelijk meerdere sponsoren gemeld die nog een uiting krijgen op de bus. Verder wordt de exploitatie van de busproef bekostigd vanuit het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp! (SO)

Uit de krant