Cheryl signeert zaterdag haar eerste boek in de Bibliotheek in Pijnacker. (Foto: Raúl Neijhorst)
Cheryl signeert zaterdag haar eerste boek in de Bibliotheek in Pijnacker. (Foto: Raúl Neijhorst)

Cheryl Chotkan schrijft debuutroman, zaterdag signeersessie in de bieb

Actueel 1.271 keer gelezen

Pijnacker - Onlangs heeft lokale schrijfster Cheryl Chotkan haar eerste boek ‘de Verstikking’ uitgebracht. Het verhaal speelt zich af tegen haar eigen Surinaams-Hindoestaanse culturele achtergrond. 

Het boek zal de eerste zijn van een serie waarmee Chotkan hoopt bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Haar boeklancering vond plaats in het Venture Café te Rotterdam, waarbij zij geïnterviewd werd door voormalig wethouder Reshma Roopram. Op zaterdag 3 december is er een signeersessie in Bibliotheek Oostland te Pijnacker van 13.00 tot 14.00 uur. 

‘De verstikking’: culturele familiedilemma’s in een luchtig jasje
Het boek vertelt het fictieve verhaal van Chaya Mahadev, een jonge, moderne vrouw. De Mahadevs zijn een bekende en vooraanstaande familie binnen de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap in Nederland. Chaya heeft besloten zich te distantiëren van haar familie en de verwachtingen die zij van haar hadden. Tot het moment komt dat ze wordt geconfronteerd met haar verleden en een familie die ze liever kwijt dan rijk is. Chaya komt voor een aantal morele dilemma’s te staan en ontdekt dat zij niet de enige is die hiermee worstelt. Neemt Chaya de juiste beslissing of laat zij zich leiden door de verwachtingen van haar familie...

De Verstikking is te bestellen via bestellingen@csr-books.nl en is ook te koop bij Kantoorboekhandel van Atten in Pijnacker en de Bruna in Pijnacker en Nootdorp.


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Uit de krant