Afbeelding

Nieuwe dorpsgenoten krijgen warm welkom

Actueel 2.815 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Op 23 november 2022 heeft burgemeester Björn Lugthart aan 18 mensen, waaronder 6 kinderen en 12 volwassenen, het Nederlanderschap uitgereikt. Het ging om mensen afkomstig uit: India, Burkina Faso, Polen, Irak, Rusland, Duitsland, Eritrea en Turkije. 

De genodigden legden tijdens de ceremonie, tegenover de burgemeester, de ‘verklaring van verbondenheid’ af, door het zweren van de eed of het uitspreken van de belofte. 

Door hun naturalisatie laten ze zien dat zij verbonden zijn met de Nederlandse maatschappij, en de rechten en plichten die daar bij horen. 

De Naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel in het proces om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Met de Nederlandse nationaliteit mogen de nieuwe Nederlanders: 

  • stemmen
  • politiek actief worden
  • wonen en werken in Europese Unie landen
  • hulp vragen bij Nederlandse ambassades in het buitenland

De burgemeester vertelde, tijdens zijn toespraak, over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de verbondenheid met de Nederlandse samenleving. “U bent straks niet alleen Nederlander, maar ook inwoner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ik hoop dat u heel lang en met heel veel plezier in onze gemeente blijft wonen. En dat u zich hier snel thuis zal voelen.”

De ceremonie werd afgesloten met de uitreiking van het document waarop staat dat ze het Nederlanderschap hebben verkregen. Daarmee kunnen ze een paspoort of identiteitskaart aanvragen. En natuurlijk gingen de genodigden naar huis met een mooie bos bloemen en de Nederlandse vlag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant