Boterhammen en fruit worden neergegooid langs de sloten.
Boterhammen en fruit worden neergegooid langs de sloten.

Stop met het gooien van etensresten bij Gouden Rijderplein

Actueel 2.183 keer gelezen

“Het valt me op dat er regelmatig etensresten in de bermen liggen, zoals bij de parkeerplaats van het Gouden Rijderplein. Onze huisdieren worden ziek van dat eten. Eenden ook. En het trekt allerlei ongedierte aan.”

“Zo ook het brood dat daar in de plas/vijver wordt gegooid, ook al is dit waarschijnlijk goed bedoeld voor het voeren van eenden”, schrijft een inwoonster van onze gemeente aan deze krant.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp handelt helaas niet zo adequaat als de gemeente Utrecht. Die gemeente heeft bordjes geplaatst met ‘Verboden eten te dumpen op straat en in de sloot’. (Artikel 16: lokale afvalstoffenverordering’). “Maar dat zit niet in óns lokale beleid, zo liet een gemeenteambtenaar me weten”, schrijft de vrouw.

“Vandaar mijn oproep: gooi eten in de GFT-afvalbakken, dit houdt de wijk netjes én muis- en rattenplaag-vrij”, besluit ze. Het is overigens niet bekend of er ratten worden waargenomen op het Gouden Rijderplein, maar etensresten zijn veelal een aanjager voor groter wordende kolonies.

Update: De etensresten-klokkenluidster geeft aan inmiddels een goed/vriendelijker gesprek te hebben gehad met een ambtenaar van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Uit de krant