Sheila is vrijwilligster bij Ipse de Bruggen.
Sheila is vrijwilligster bij Ipse de Bruggen.
Vrijwilligerswerk Ipse de Bruggen

“Even een frisse neus halen”

Actueel 1.484 keer gelezen

Nootdorp - Sheila werkt vier dagen in de week als inkoopondersteuner bij het Rijksvastgoedbedrijf. Ze woont samen met haar partner en dochter. Ook is ze oma van een kleinzoon. Op woensdag is ze altijd vrij en wilde buiten de beslommeringen van het huishouden iets toevoegen, iets betekenen voor een ander.

“Ik wilde graag vrijwilligerswerk in de buurt van huis doen. Ik heb bewust gekozen voor Ipse de Bruggen, omdat ik vaak cliënten zag wandelen. Via de website www.werkenbijipsedebruggen.nl zag ik de ‘wandelclub vacature’ staan en heb gesolliciteerd. Voor mijn gezondheid is het goed om veel te lopen dus heb ik er zelf ook iets aan.”

“Sinds 2019 wandel ik in een groep, samen met deelnemers en vrijwilligers, ondersteunt door een medewerker door weer en wind. We begeleiden rond de 15 deelnemers en het is heel gezellig! Na afloop drinken we gezamenlijk een kop koffie en daar mag een koekje niet bij ontbreken. We hebben een plan B voor als het erg slecht weer is. Maar dat is nog nooit voorgekomen. Regen of geen regen, wandelen is het leukst.”

“Er is altijd wel een gesprek onderweg, de belangstelling is van twee kanten. Maar ook lopen we regelmatig luidkeels te zingen. Als ik mijn rode tasje bij mij heb, wordt er al gauw ingekeken... Jippie, we gaan naar de geitjes, je hebt fruit en groenteresten meegenomen!”

“Dit vrijwilligerswerk geeft mij veel voldoening, ik kan iets betekenen voor een ander en de waardering zie je letterlijk voor je eigen ogen. Cliënten worden zo blij om ons te zien en laten dat merken door een knuffel, geven een hand of laten een blije glimlach zien. Ook het samenwerken met andere vrijwilligers is fijn. Allemaal hebben we hetzelfde doel, even lekker buiten en frisse neus halen.”

“Ook ondersteun ik sinds kort bij de creativiteitsclub, het voorlezen en de meezingclub op de dinsdagavond. We komen altijd handen te kort, ervaring is niet nodig, wel enthousiast zijn en open staan voor alle ervaringen”, aldus Sheila.

Nieuwsgierig geworden of zelf interesse om vrijwilliger te worden?

Bij Ipse de Bruggen zoeken wij vrijwilligers die ons willen helpen bij verschillende activiteiten zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Maar je kunt ook:

• Bezoekvrijwilliger worden van een cliënt of een woning en een leuke activiteit komen doen of gewoon een bakkie koffie komen drinken
• Een lekkere maaltijd bereiden en met elkaar eten
• Samen muziek maken en/of zelf een uurtje muziek komen spelen
• Extra aandacht geven aan cliënten die zelf niet zo gauw om aandacht vragen maar hier wel behoefte aan hebben
• Samen met andere vrijwilligers en medewerkers ondersteunen bij de recreatieve clubs s ’avonds op de diverse clubs als wandelen, voorlezen, knutselen etc.
Heb je zelf een leuk idee? Er is veel mogelijk!

Ga met ons in gesprek en samen kijken wij wat het beste bij jou past! Kijk eens op www.werkenbijipsedebruggen.nl naar de huidige vacatures voor vrijwilligers of neem contact op met:

Ingeborg van der Lingen, vrijwilligersconsulent Ipse de Bruggen. Mail naar vrijwilligerswerk@ipsedebruggen.nl of bel: 06-12275621.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant