Afbeelding
Ondernemer aan het woord

Ruime keuze voor uw huisdier bij Discus

Actueel 987 keer gelezen

Pijnacker - Al zo’n 27 jaar zijn Marian en Martin Drop een begrip in Pijnacker met hun dierenwinkel, de laatste 12 jaar zitten ze met Discus in het kenmerkende glazen gebouw aan het Raadhuisplein in het hart van het dorp, waar ze zich thuis voelen.

“Dat klopt”, vertelt Marian, “we wonen in Pijnacker en hier voelen we ons thuis, we voelen ons betrokken bij het dorp en vinden het leuk om deel te nemen aan activiteiten, zoals binnenkort bijvoorbeeld De Verbeelding. Dan hebben wij een kraampje met een pasteltekenares en een karikaturist. Bij de pasteltekenares kom je met een aantal foto’s van je huisdier langs en je krijgt een prachtig lijkend portret. Naar de karikaturist kun je de hond in levenden lijve meenemen, want die is wat sneller klaar.”

Het glazen gebouw pakte onverwacht goed uit. “We wilden in Ackershof 2,” vertelt Marian, “maar dat lukte niet en niemand wilde dit gebouw, want ze dachten dat het te warm was. Maar dat valt echt hartstikke mee, op echt hete dagen hebben we wel een airco nodig, maar het koelt ook snel weer af in de nacht. We hebben echt enorm veel ruimte, zodat hier veel te zien en uit te proberen is.”

Discus is een inkooporganisatie en heeft een website, maar Marian en Martin verzorgen hun eigen inkoop. Marian: “Wij hebben veel dingen die niet op de website staan, dus het loont echt de moeite om even langs te gaan in plaats van alleen online te winkelen.” Populair is tegenwoordig het verrijkt voeren. “Ja dat is echt iets van de laatste tijd, dan moet het dier echt even puzzelen om aan zijn eten te komen, dat verkopen we veel. Ook een cadeau kopen voor het huisdier met feestdagen zie je steeds meer. Wij maken er dan een leuk pakketje van.”

Marian en Martin zijn al bijna 40 jaar een stel en werken ook nog samen. Ben je elkaar dan niet zat? “Nee hoor,” lachen ze, “alleen af en toe moeten we wel zeggen: ‘nu hebben we het niet over werk’. Ook Floris, de Drentse Patrijshond van het stel helpt mee. “Hij ligt achter hoor, niet in de winkel,” lacht Marian, “maar soms wil iemand een mand kopen en dan weten ze niet welke maat, dan komt Floris assisteren. “Floris, even helpen,” roepen we dan en dan komt hij aanlopen en even wat manden uitproberen, daarna wandelt hij vrolijk weer terug naar zijn plek.”

Bij Discus kun je terecht voor voer en benodigdheden voor honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels, vissen en hengelsport, maar ook voor voer voor egels en buitenvogels. Sinds kort geeft Marian, of medewerkster Nicky kam- en borsteladvies, waarvoor zij recent een training volgden. “Dan kom je met je hond naar de winkel en met de kammen en borstels die je hebt en dan laten we je zien hoe je het beste te werk kunt gaan,” besluit Marian.

Uit de krant

Uit de krant