Afbeelding

NL Architects gaat Sociaal Cultureel Centrum Raadhuisplein ontwerpen

Actueel 1.317 keer gelezen

Pijnacker - Er is een architect gekozen voor het ontwerp van het Sociaal Cultureel Centrum: NL Architects BV uit Amsterdam. Dit architectenbureau onderscheidde zich in de selectierondes op kwaliteit, prijs en presentatie. NL Architects had daarnaast een creatieve invulling van het programma van eisen.

Nu de architect bekend is, gaan we de volgende fase in: de ontwerpfase. Participatie is belangrijk in het proces zodat het Sociaal Cultureel Centrum van ons allemaal wordt en aansluit bij de behoefte en wensen van gebruikers en inwoners. Bij het ontwerpproces wordt een tweetal adviesgroepen betrokken. Voor de inrichting van het gebouw is een gebruikersoverleg met een afvaardiging van toekomstige gebruikers uit het culturele veld samengesteld. Daarnaast gaat een klankbordgroep met een afvaardiging van bewoners, winkeliers en ondernemers meedenken over de uitstraling en inpassing van het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum. De ontwerpfase loopt tot ongeveer het derde kwartaal in 2023. Een definitief ontwerp wordt vervolgens voorgelegd aan de gemeenteraad.

Sociaal Cultureel Centrum
Het Sociaal Cultureel Centrum wordt een mooie plek op het Raadhuisplein in Pijnacker voor meer ontmoetingen en gezelligheid in de buurt. Een plek met multifunctionele ruimtes en een klein theater, voor een avond uit met theater, muziek of dans. U kunt er ook boeken lenen, vergaderen en een verenigingsavond, cursus of familiebijeenkomst organiseren. Een plek dus voor iedereen: (buurt)bewoners, scholen, verenigingen en maatschappelijke organisaties.

Uit de krant

Uit de krant