Het bovenste deel met de kaarsjes was op een stoel gezet. Het tafeltje met geldkistje was weg.
Het bovenste deel met de kaarsjes was op een stoel gezet. Het tafeltje met geldkistje was weg.

Tafeltje met geldkistje gestolen uit kapel

Actueel 4.314 keer gelezen

Pijnacker - Op de koudste en meest regenachtige septemberzondag sinds tijden – namelijk 18 september – is vanuit de dagkapel van de Joannes de Dooperkerk aan de Oostlaan in Pijnacker een metalen tafeltje gestolen met daaraan bevestigd een geldkistje.

Het gaat om het tafeltje links op de foto. De dief c.q. de dieven heeft/hebben het bovenste deel met de brandende kaarsjes eerst opzij gezet. Op een stoel. Wat dus op zich ook nog een situatie van brandgevaar met zich meebracht.

Misschien heeft een voorbijganger of een bewoner van De Emmahof, het woongebouw schuin tegenover de kerk, iets gezien. Of wellicht heeft iemand ergens in Pijnacker of omgeving het ijzeren tafeltje aangetroffen. Wie informatie heeft of een tip kan een mailtje sturen naar Annie van der Burg of naar de redactie van de Telstar.

De dagkapel is dagelijks geopend voor iedereen die even een kaarsje wil branden of even tot rust en inkeer wil komen. De toegang is vrij voor iedereen, maar niet voor mensen die met de ‘inboedel’ naar buiten lopen. Hoe veel geld er in het kistje zat is niet bekend, maar heel veel zal het niet geweest zijn. Het wordt regelmatig geledigd, maar dan wel legaal…

Tips: annievdburg@outlook.com of redactie@telstarmediacentrum.nl.

Uit de krant

Uit de krant