Het gewonnen geldbedrag werd overhandigd aan Remco Pronk, de nieuwe vakleerkracht bewegingsonderwijs.
Het gewonnen geldbedrag werd overhandigd aan Remco Pronk, de nieuwe vakleerkracht bewegingsonderwijs.

Beatrixschool wint sportieve prijs

Actueel 1.176 keer gelezen

Vorige week werden de leerlingen van Octantschool Beatrix in Pijnacker verrast door een aantal organisatoren van de Veldwerk Halve Marathon Oostland (HMO). Ze kwamen met zeer groot nieuws en alle klassen werden opgetrommeld. 

De Beatrixschool had namelijk de meeste deelnemers aan de zogenoemde Kidsrun geleverd. Maar liefst 98 kinderen van de Beatrix renden mee tijdens de Kidsrun. “En dat is een enorm sportieve prestatie. Maar bovenal ook hartstikke goed, want bewegen is goed voor kinderen”, zei Marieke van der Lans namens het bestuur van HMO. “Jullie krijgen daarom niet alleen een mooie wisselbeker, maar ook een leuk geldbedrag”, aldus Marieke.

Naast het feit dat de Beatrixschool ieder jaar veel deelnemers voor de Kidsrun weet te activeren, zijn ze tijdens de HMO, al jaren, de uitvalsbasis voor bijvoorbeeld de EHBO-post. Ook zijn tijdens de Halve Marathon zelf de kleedkamers voor de topsporters in de Beatrixschool. “Er is dus sprake van een zeer warme en fijne band”, bevestigt directeur Rob Wilschut die het gewonnen bedrag meteen overhandigde aan de kakelverse vakleerkracht bewegingsonderwijs, Remco Pronk. “Ik wil met het bedrag iets op het schoolplein gaan realiseren om kinderen nog meer te laten bewegen”, aldus Remco.

Uit de krant

Uit de krant