Tijdens de kunstroute kom je op de mooiste plaatsen.
Tijdens de kunstroute kom je op de mooiste plaatsen.

Dompel je onder in De Verbeelding

Actueel 1.651 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De Verbeelding, hét culturele weekend van Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede, pakt dit jaar op 23, 24 en 25 september extra uit. De kick-off was de beeldenexpositie in het Emmapark in Pijnacker. 

Tot en met zondag 2 oktober zijn daar dertien bijzondere kunstwerken te zien van lokale kunstenaars. Het thema is ‘muziek’. Op de sokkels is een QR-code te vinden. Na het scannen van deze code is de muziek te horen die de kunstenaar bij het kunstwerk vond passen.

Opening
Het Verbeeldingsweekend begint vrijdagavond 23 september in CulturA & Zo, Dorpsstraat 7, Nootdorp met de voorstelling ‘Ramses in vogelvlucht’ van Fredie Kuiper en Jorick Jochims, een ode aan Ramses Shaffy. De nieuwe burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, Björn Lugthart, verricht de officiële opening.

Kindervoorstellingen
Op zaterdag 24 september zijn er twee kindervoorstellingen van ‘Deze ridder zegt nee’, door Joes Bonen. Om 10.00 uur in CulturA & Zo in Nootdorp en om 13.30 uur in het CJMV-gebouw in Pijnacker. De gratis voorstelling is voor kinderen van drie tot en met acht jaar. Wel kaartjes ophalen bij Van Atten in Pijnacker of bij CulturA&Zo in Delfgauw.

Creaplein
Op zaterdag 24 september is er op het Raadhuisplein in Pijnacker een Creamarkt met 36 kramen. Ook zijn hier verschillende optredens.

Concert en poproute
Al bijna traditie is het zaterdagavondconcert in de Pijnackerse Dorpskerk. Helemaal nieuw dit jaar is de poproute. Op zaterdag 24 september treden er bij De Trucker, De Guyter en De Drie Heeren in Pijnacker singer/songwriters en bands op.

Culturele instuif 
Zondagmiddag is bij CulturA&Zo in Nootdorp de Stuif IN Café Cultuurrr. Hier wordt een verrassend gezamenlijk optreden verzorgd door twee zangkoren, drie dansscholen, vier muziekscholen en een toneelvereniging. Ook voor dit gratis evenement moeten kaarten gereserveerd worden bij CulturA&Zo.

Kunstroute en optredens 
Op zaterdag en zondag is er de Kunstroute door heel Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. Op zaterdagmiddag treden in de het kerkelijk centrum in Delfgauw onder meer dichters en vertellers op. Op zondagmiddag zijn zij in de Pijnackerse bibliotheek.

Programma
Het complete programma en locaties vind je op de prachtige actuele website www.deverbeelding.nu. Tijdens de kunstroute kom je op de mooiste plaatsen, dus spring op de fiets en geniet.

Uit de krant

Uit de krant