Gemeenten kunnen zelf bepalen hoe zij dit bedrag uitgeven. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft gekozen voor cadeaubonnen van €225,- die uitgegeven kunnen worden aan energiebesparende producten voor in de koop- of huurwoning.
Gemeenten kunnen zelf bepalen hoe zij dit bedrag uitgeven. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft gekozen voor cadeaubonnen van €225,- die uitgegeven kunnen worden aan energiebesparende producten voor in de koop- of huurwoning.

Cadeaubon energiebesparende maatregelen voor inwoners met een laag inkomen

Actueel 5.072 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Door de stijgende energieprijzen komen inwoners in onze gemeente met een laag inkomen in financiële problemen. Deze groep wordt door het kabinet geholpen om de energierekening te verlagen. Naast een energietoeslag krijgen zij binnenkort ook een cadeaubon van €225,- om energiebesparende maatregelen te kunnen nemen in hun woning. 

Het leven wordt duurder voor iedereen. Om de meest financieel kwetsbare huishoudens te kunnen helpen bij het verlagen van de energierekening heeft het kabinet een aantal maatregelen genomen. Inwoners met een inkomen tot 120% van het minimum krijgen een energietoeslag. Het kabinet geeft gemeenten nu ook een bijdrage om deze inwoners te helpen om maatregelen te nemen en zo structureel hun energierekening te verlagen. Gemeenten kunnen zelf bepalen hoe zij dit bedrag uitgeven. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft gekozen voor cadeaubonnen van €225,- die uitgegeven kunnen worden aan energiebesparende producten voor in de koop- of huurwoning. Denk aan LED-verlichting, tochtstrips, een waterbesparende douchekop, isolatiemateriaal voor de doe-het-zelver of korting op energiezuinig witgoed. De betreffende huishoudens ontvangen binnenkort een brief van de gemeente met meer informatie over de cadeaubon. 

Hoge rekening voor iedereen
De gemeente Pijnacker-Nootdorp realiseert zich dat deze regeling gericht is op de laagste inkomens, maar dat ook inwoners met een hoger inkomen zich grote zorgen maken. Zij vallen buiten deze overheidsmaatregelen. De vraag of men de komende periode de rekening wel kan blijven betalen komt voor steeds meer inwoners dichterbij. Voor wat betreft energiebesparing kunnen alle inwoners terecht bij het Regionaal Energieloket. Op www.regionaalenergieloket.nl/pijnacker-nootdorp staan tips over energiebesparing en kortingsacties.

Uit de krant