Afbeelding

Tijdelijk kantoor aan de Markt geopend vanwege onrust rondom Winkelcentrum Parade

Actueel 2.172 keer gelezen

Nootdorp - Al langere tijd is er sprake van onrust in en rondom Winkelcentrum Parade Nootdorp, die wordt veroorzaakt door verschillende groepen jongeren. De melding van een schietincident op woensdag 20 juli 2022 was de reden om een stap verder te gaan in de aanpak van deze jeugdgroepen.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp neemt de veiligheid van bewoners en ondernemers erg serieus. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om contact met de bewoners en ondernemers te blijven onderhouden. Daarom is op de Markt 55a een kantoor ingericht dat sinds 20 juli 2022 geopend. Omwonenden en ondernemers kunnen hier terecht met hun vragen, zorgen en signalen.

Iedereen is welkom
Elke woensdag is de gemeente Pijnacker-Nootdorp aanwezig van 09.30 tot 15.30 uur. Dan staat de deur open en het bord buiten. Naast deze vaste openingstijden kunnen bewoners en ondernemers op afspraak langskomen. Bewoners en ondernemers kunnen niet alleen met de gemeente in gesprek. Zij kunnen hier ook met politie en jongerenwerk de dialoog aangaan.

Verdere maatregelen
Het openen van het kantoor is één van de acties om de rust en veiligheid terug te laten keren in de Parade. Het winkelcentrum en de naastgelegen omgeving is aangewezen tot veiligheidsrisicogebied, dat betekent dat daar extra wordt gehandhaafd. Er geldt in de Parade en daar om heen een samenscholingsverbod. Dit houdt in dat groepen van drie of meer personen niet in het aangewezen gebied mogen zijn van maandag tot en met zondag tussen 14.00 en 00.00 uur. De politie zal bekeuren bij overtreding van het verbod. Daarnaast is in het gebied op meerdere plekken tijdelijk cameratoezicht geplaatst. Deze maatregelen duren voorlopig tot donderdag 1 september 2022.

Na 1 september zal de veiligheidsdriehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) bekijken of de strenge maatregelen moeten worden verlengd of dat er andere acties noodzakelijk zijn.

Uit de krant

Uit de krant