Binnenkort in Telstar/Eendracht meer over de prestaties.
Binnenkort in Telstar/Eendracht meer over de prestaties.

Dorpsgenoot wint padeltoernooi FIP Rise

Actueel 78 keer gelezen

Afgelopen weekend heeft Pijnackernaar Sten Richters, samen met zijn partner Bram Meijer, het internationale padel toernooi FIP Rise in London gewonnen. Het was het eerste internationale toernooi dat het kersverse duo samen speelde, nadat zij enkele weken geleden in de handen ineensloegen. 

In een sterk bezet speelschema schakelden zij vier top 100 spelers uit, en meerdere top 200 spelers. In een spannende finale stonden zij tegenover een Spanjaard en Fransman, die tot dan toe fluitend hun wedstrijden wonnen. Richters en Meijer wisten de eerste set binnen te slepen door een zenuwslopende tiebeak met 12-10 te winnen, na vijf setpoints van de tegenstander te overleven. De tweede set begon minder gelukkig - Richters botste in een rally met zijn arm en ribben tegen een metalen paal buiten de baan. Na een medische time-out, waarin Richters bijna flauwviel, werd de wedstrijd hervat. Ruim twee uur was daar het eerste matchpoint voor Richters en Meijer, en deze werd direct benut! 

Vechten voor elk punt
Richters na het succes: ‘Het is erg fijn om met Bram op de baan te staan. We spelen goed samen, zijn complementair, en vechten voor elk punt. Deze overwinning is een teken van de groei van padel als sport in Nederland’.

Uit de krant

Uit de krant