Foto: Sander de Hollander/archief
Foto: Sander de Hollander/archief

Kortebaan Nootdorp in trek bij trainers en eigenaren

Actueel 2.469 keer gelezen

Nootdorp - Trainers en eigenaren hebben goed ingeschreven voor de kortebaan in Nootdorp, dinsdag op De Poort. In een seizoen waarin elke deelnemer hard nodig is, meldden zich dit keer maar liefst 23 combinaties aan. Omdat slechts zestien paarden kunnen deelnemen, moesten er zeven worden uitgeloot. De aanvang is 14.30 uur. De eerste start valt omstreeks 15.00 uur.

Blikvangers zijn Southwind Raptor (Marco Spin) en Eliot Charisma (Danny Brouwer), de laatste twee winnaars op De Poort. Southwind Raptor won in 2019 door Eliot Charisma, de winnaar van 2018, in de finale te verslaan. Ook dit jaar is de ruin op dreef. Hij won zowel in Warmond als Santpoort en boekte diverse ereplaatsen. Southwind Raptor gaat mede daardoor ruim aan de leiding in het klassement ‘paard van het jaar’.

Eliot Charisma won dit jaar vooralsnog alleen in Hoofddorp. Dat deed hij op zo’n indrukwekkende manier, dat hij ook nu tot de favorieten voor de winst van Zilveren Zweep behoort. Voor het eerst neemt Danny Brouwer plaats op de sulky. De pikeur komt van oorsprong uit de regio en leerde het kortebanen tijdens de ponykoersen in Nootdorp.

Ook Caroline Aalbers heeft een verleden in Nootdorp. De trainster had haar entrainement op de voormalige drafbaan, maar is inmiddels verkast naar Callantsoog. Zij komt met maar liefst vijf paarden aan de start. Hasta la Vista is op papier het meest kansrijk. De ruin eindigde als derde in Hoofddorp en werd vijfde in Middenbeemster.

Nieuwkomers
Opvallend is dat maar liefst zeven paarden nog niet eerder op de kortebaan in actie kwamen. Nadat vorige week in Voorschoten het hele podium bestond uit debutanten lijken de trainers en eigenaren meer nieuwe paarden te willen proberen. Omdat de kortebaankwaliteiten van de nieuwkomers nog niet bekend is, staan de liefhebbers van een weddenschap wel voor een extra moeilijke opgave.

Het volledige deelnemersveld is te vinden op de website www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Ponybrunch en jeugdattracties
Voorafgaand aan de kortebaan vindt rondom winkelcentum De Parade (op de plek waar vroeger het drafcentrum van Nootdorp stond) de jaarlijkse ponybrunch plaats. Tussen 10.30 en 12.00 uur worden de feestelijk uitgedoste pony’s en kinderen voorgesteld waarna de viervoeters aan tafel worden uitgenodigd. Alle deelnemers ontvangen een presentje en voor de mooiste combinaties zijn er leuke prijzen. Alle aanwezige kinderen krijgen een traktatie.

In de middag zijn er op het parkeerterrein van Sportpark ‘s-Gravenhof diverse jeugdattracties. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kortebaannootdorp.nl.

Uit de krant