Na pittige coronajaren staat de Nootdorpse Kermisweek weer voor de deur! (Foto: Sander de Hollander)
Na pittige coronajaren staat de Nootdorpse Kermisweek weer voor de deur! (Foto: Sander de Hollander)
Programma

Kermisweek is weer helemaal terug

Actueel 5.397 keer gelezen

Vorig jaar februari was het twintig jaar geleden dat Kees van Dorp voorzitter werd van de Oranjevereniging Nootdorp. Dat zou misschien gevierd zijn maar de afgelopen twee jaar – 2020 en 2021 – was er niet zo heel veel te vieren. Belangrijker vindt Kees zelf dat de Nootdorpse Kermisweek weer gevierd kan worden komende week. Op dinsdag 9 augustus barst het allemaal los en de feestweek duurt tot zondagavond 14 augustus.

Elders in deze krant vind je het totale programma dat misschien wel redelijk voorspelbaar is, maar de gemiddelde Nootdorper vindt het geweldig en ook heel veel mensen uit Pijnacker en andere ‘randdorpen’. Op dinsdag de Kortebaan, op woensdag het Vissen, Zomerterras en Darten, op vrijdag de Spellenmiddag/Kanovaren, op zaterdag de Spelletjesochtend, Komkommer-sorteerwedstrijd en alles wat daarbij hoort plus het Beachvolleybal. Op zo ongeveer alle dagen hebben we dan nog de feesttenten van Het Witte Paard op het gezellige Kermisterrein achter molen Windlust.

Ontmoeting
“De Nootdorpse Kermisweek is één groot feest van ontspanning en ontmoeting. Dat hebben we de afgelopen twee jaar ontzettend gemist. Wat ik deed en waar ik was tijdens de geplande Kermisweek de voorbije twee jaar? Ik denk gewoon aan het werk”, aldus Kees van Dorp die de kost verdient als financieel directeur van een participatiemaatschappij die uitzendbureaus opkoopt.
Dat doet hij overdag en de avonduren en het weekend is Kees dus bezield voorzitter van de Oranjevereniging Nootdorp die een paar lastige jaren achter de rug heeft. De vaste kosten gingen door en voor subsidie of compensatie kwam de club niet in aanmerking.

Buffertje
“Gelukkig hadden en hebben we een buffertje zodat we toch gewoon weer alles kunnen organiseren. Daarbij hebben we een grote gunfactor van sponsoren en donateurs. Ieder voorjaar gaan we langs de deuren en dan blijkt altijd weer hoe populair onze vereniging is. De mensen kennen ons van de Koningsdagen en de Kermisweek, dus ze gunnen ons het allerbeste. Heel veel Nootdorpers genieten van deze feesten. Wat ik zei: het is puur ontmoeting en gezelligheid, zes dagen achter elkaar.”

Hoogtepunt
Vanaf dinsdag overdag neemt Kees zelf vrij en vervolgens is hij de hele feestweek lekker vrij. Zijn kids Julia en Rens die tien jaar zijn, willen meedoen aan het vissen en het wielrennen, dus dan is pa van de partij. Voor Kees zelf is het Zomerterras op woensdagmiddag en woensdagavond altijd een hoogtepunt, maar dat komt ook wel omdat hij daar zelf qua organisatie nauw bij betrokken is.
In verband met het samenscholingsverbod op het Paradeplein is het Zomerterras nu weer op het Dorpsplein bij de Dorpsstraat. Geen probleem: daar wordt het ook bijzonder gezellig met een DJ en met livemuziek. Zie het programma!

Blij
De organisatie van het evenement is best een flinke belasting en het kost ook gedurende de week veel energie. Kees is altijd blij als het zaterdagavond is en hij zelf ook een biertje kan drinken, zodra de verantwoordelijkheid bij anderen ligt. Maar zo ver is het nog niet: we hebben het hele Nootdorpse Kermisfeest nog voor de boeg. Geniet ervan en doe mee!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant