Een foto van het kernteam van de Halve Marathon Oostland. Nieuwe medewerkers/bestuursleden en bestaande ‘functionarissen’ staan zusterlijk en broederlijk door elkaar.
Een foto van het kernteam van de Halve Marathon Oostland. Nieuwe medewerkers/bestuursleden en bestaande ‘functionarissen’ staan zusterlijk en broederlijk door elkaar.

De Veldwerk Halve Marathon Oostland gaat door

Actueel 1.239 keer gelezen

De zoektocht naar nieuwe bestuursleden van de Halve Marathon Oostland die in het voorjaar plaatsvond, heeft zijn vruchten afgeworpen! Het bestuur van HMO is met vier enthousiaste kandidaten in gesprek gegaan en dat heeft er toe geleid dat er nu een nieuwe voorzitter is, een nieuwe secretaris en een nieuwe penningmeester! 

De nieuwe voorzitter is Karin de Klerk. De nieuwe secretaris is Harry Wever en de nieuwe penningmeester is Marieke van der Lans. Ook is er iemand gevonden voor de functionaris die belast is met de werving en indeling van de vrijwilligers. Ben Hoefnagel gaat zich daarmee bezighouden. 

De aftredende bestuursleden helpen de nieuwe bestuursleden nog waar nodig en mogelijk, zodat HMO op een goede manier kan voortbestaan. Het bestuur en de ongeveer twintig commissieleden voor de verschillende uitvoerende taken vormen een heel hecht team en zijn nu keihard aan de slag om in september een geweldig evenement neer te zetten. Daarbij kunnen zij overigens altijd alle hulp gebruiken, dus als je ook wilt bijdragen hieraan, meld je dan vooral aan! Zet het alvast in de agenda: de Veldwerk Halve Marathon van 2022 vindt plaats op zondag 11 september 2022, met de start aan de Kerkweg en de finish op het Raadhuisplein in Pijnacker. En zoals gebruikelijk wordt vanuit de HMO ook dit jaar weer een goed doel gesteund met een deel van het inschrijfgeld, namelijk het beoogde Hospice Koningshove dat aan het Koningshof in Pijnacker tot leven moet gaan komen.

De inschrijving van de HMO is inmiddels geopend en iedereen die van lopen houdt, kan zich online aanmelden voor de halve marathon (21,1 kilometer), maar ook voor de tien en de vijf kilometer. Tevens zijn er twee Kidsruns; één Mini-Kidsrun van 600 meter voor de jongere kinderen en een Kidsrun van twee kilometer voor kinderen tot en met twaalf jaar. Intussen is ook de hoofdsponsoring voor de verschillende afstanden rond. Hoofdsponsor van het evenement als geheel en ook van de Halve Marathon is en blijft de uitzendorganisatie Veldwerk. Bloemendaal Ruigrok Accountants en Belastingadviseurs – een heel sportief bedrijf dat altijd een flink team op de been brengt – is de hoofdsponsor van de tien kilometer loop. Optiek Keijzershof van de bekende opticien Ronald Lindenburg zag het wel zitten om de vijf kilometer loop te ondersteunen. De twee Kidsruns worden financieel mede mogelijk gemaakt door de kinderopvangorganisatie SkippyPePijn uit Pijnacker. 

Iedereen die de Halve Marathon Oostland een warm hart toedraagt, is heel blij dat het evenement blijft bestaan. Dat was even twijfelachtig omdat de bestaande bestuursleden van de Stichting HMO er na een jaar of zeven mee wilden stoppen, terwijl er dus geen nieuwe mensen klaar stonden. In het voorjaar heeft de organisatie samen met de Telstar/Eendracht een wervend verhaal geschreven in de krant van Pijnacker-Nootdorp en in Hart van Lansingerland, weekblad voor Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. Dat heeft geleid tot de aanmelding van nieuwe bestuursmensen uit beide gemeenten. 

Ook de gemeentebesturen van beide gemeenten zijn blij dat het Oostland-verbindende evenement gewoon doorgaat. En dat geldt zeker ook voor de vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de site en vrijwilligers die iets willen doen voor, tijdens en/of na het evenement, zijn bijzonder welkom.

Wie zich meldt als vrijwilliger, krijgt bijtijds informatie over wat er allemaal te doen valt. Het is gebruikelijk dat vrijwilligers eerst goed worden geïnstrueerd over hun taak. Al met al zijn er geen echte obstakels meer om de Halve Marathon Oostland weer doorgang te laten vinden. Nogmaals: het is op zondag 11 september, een beladen datum, waar in het Oostland een positieve draai aan wordt gegeven. Voor meer informatie en aanmelding, zie de website: www.veldwerkhalvemarathonoostland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant