Heeft u hoge nood? Dan is er gelukkig de “HogeNood” app.
Heeft u hoge nood? Dan is er gelukkig de “HogeNood” app.

Openbare toiletten in het dorp: maar waar?

Actueel 1.304 keer gelezen

De maag lever en darm Stichting heeft eerder al een oproep gedaan voor meer toegankelijke toiletten in centra van gemeenten en buitengebieden en noemde Pijnacker-Nootdorp als voorbeeld. 

Op verzoek van Anne Volkers van het CDA is hiervoor veel aandacht gevraagd vorige periode en zelfs een initiatief voorstel ingediend. De openbare toiletten zijn zeer welkom. Onderzoek heeft uitgewezen, dat een derde van de Nederlanders stelt dat hun levenskwaliteit hier onder lijdt, een vijfde blijft soms tot regelmatig thuis uit angst op pad geen toilet te vinden.

Delfgauw staat nog open
Bij navraag bij de wethouders Ilona Jense en Peter Hennenvanger bleek, dat de gemeente inmiddels in aangesloten bij “HogeNood” app, via deze app kunnen mensen kijken waar toiletten in de buurt zijn. In Pijnacker hebben zich o.a. aangesloten, het gemeentehuis, bibliotheek Pijnacker, Brasserie Brocante en bakkerij van Maanen. In Nootdorp is al geruime tijd een openbaar toilet onder bij de roltrap bij het pleintje en Cultura.

Het is goed om te zien dat deze locaties deze mogelijkheid bieden, maar we hopen dat er mogelijk nog meer bij komen in de toekomst ook in Delfgauw. Daarom heeft het CDA wel gevraagd om meer communicatie naar onze inwoners, ook voor de groengebieden, zodat zij weten waar zij terecht kunnen. Zodat zij zonder veel gedoe gewoon naar het toilet kunnen.

Uit de krant

Uit de krant