Afbeelding
Ondernemer aan het woord

Veel speelplezier bij Intertoys Pijnacker

Actueel 2.097 keer gelezen

Wie kent het niet? Dat gevoel als kind als je bijna jarig was? Nog tien nachtjes, nog negen.. Je werkte zorgvuldig aan je verlanglijst. Wat zou je wel en niet krijgen? De ouderen onder ons herinneren zich het papierenlijstje, later werd het virtueel met een lijstje op een site. Maar wat is er nou leuker dan datgene dat je wilt hebben helemaal zelf alvast te mogen pakken en bekijken, zodat je helemaal zeker weer dat dat echt hetgeen is dat je wilt hebben? Bij Intertoys Pijnacker kan dit. Maar pas wel op voor de dinosaurus!

Sinds de verhuizing zo’n tweeënhalf jaar geleden introduceerde Michiel van Atten namelijk het verjaardagskratje. “Kinderen gaan met een krat door de winkel en doen daar het speelgoed in dat ze leuk vinden,” vertelt hij. “De verjaardagsvisite vraagt dan in onze winkel naar het kratje van het betreffende kind, zo hebben ze altijd het perfecte cadeau. Omdat onze boekwinkel, Boekhandel Van Atten, verbonden is met Intertoys Pijnacker kunnen ze er behalve speelgoed ook nog kinderboeken in doen.”

Michiel van Atten is de derde generatie van dit familiebedrijf. “Vroeger was de winkel van mijn oma, De Speelboom heette het toen. Later zijn mijn ouders de winkel gaan doen en drie jaar geleden kwam ik in de winkel.” Door het jaar heen zie je trends in speelgoed dat populair is. Nog steeds, zoals al jaren gangbaar, lijkt iedereen opeens tegelijk met een hoelahoep, knikkers of Pokémon kaarten op het schoolplein te verschijnen. “Ja hoe dat komt, weet eigenlijk niemand,” vertelt van Atten: “Al heb je tegenwoordig de invloed van social media natuurlijk. En de seizoensinvloeden. Zo zie je momenteel dat dingen als inline skates, stelten en peddels voor de boot populair zijn. En lego natuurlijk, dat is een blijver, al tientallen jaren. Wel merkten we dat lego tijden de coronaperiode nog veel populairder werd.”

Dinosaurussen
Op dit moment zijn de dinosaurussen erg populair onder de jeugd. Wie heeft er niet onlangs een dino-feestje gehad? Intertoys Pijnacker heeft heel veel verschillende dino’s in huis van het merk Jolly Dinos. Wat het extra leuk maakt om nu naar de winkel te komen is de grote bewegende dino die nu in de winkel staat. Hij is bijna net zo groot als een mens. “Hij staat hier nog twee weken. Is hij niet geweldig?” lacht Michiel van Atten, die voor de gelegenheid er graag even naast poseert.

Volg Intertoys Pijnacker via Instagram, Facebook en TikTok!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant