Winnaar Mike Teekens (startnummer 1) halverwege de Halve van Nootdorp in gezelschap van Jesper Saman (11) en George Kwekel (5). (Foto: John van de Sande)
Winnaar Mike Teekens (startnummer 1) halverwege de Halve van Nootdorp in gezelschap van Jesper Saman (11) en George Kwekel (5). (Foto: John van de Sande)

Mike Teekens opnieuw grote winnaar Halve van Nootdorp

Actueel 54 keer gelezen

Nootdorp - Na twee lange corona-jaren was het afgelopen zondag voor de liefhebbers van de hardloopsport eindelijk zover. Even na tien uur klonk het startschot voor de Halve van Nootdorp. Ruim 150 lopers vertrokken vanaf het terrein van de Nootdorpse IJsclub voor de 21,1 kilometer door de natuurgebieden van Nootdorp, Pijnacker en (een klein stukje) Delft.

Met een record aan online voorinschrijvingen beloofde het een mooie dag te worden en dat werd het dan ook. Naast de deelnemers aan de Halve waren er ook nog zo’n 80 lopers op de jeugdloop en de Dobbeloop afgekomen. Het was al met al een gezellige drukte van belang en het mooie weer zorgde ervoor dat er een prima stemming heerste rond het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub.

Horloge
Zoals gezegd was er een record aan online voorinschrijvingen. Dat leverde niet alleen veel lopers uit de regio van Nootdorp op, maar de startlijst liet ook woonplaatsen als Eindhoven, Sint Oedenrode, Alkmaar, Alphen aan de Rijn, Sliedrecht en zelfs Ålesund (Noorwegen) zien. Na het startschot van de speakers Aad van Holsteijn en Bruun van der Steuijt vertrokken met name de toppers razendsnel uit de startblokken. Of het aan de hoge startsnelheid lag, maar na ruim 100 meter kwam Maurits Kramer erachter dat hij zijn horloge verloren had. Hij sprintte razendsnel terug, vond het en hervatte zijn race. Om uiteindelijk als derde te finishen!

Winnaar
Winnaar werd -bijna traditiegetrouw- Mike Teekens. De oud-Nootdorper kwam na 1 uur, 15 minuten en 15 seconden over de finish in Nootdorp. Daarmee was ruim een minuut sneller dan in de voorgaande editie, die van 2019. Al was het toen met 20 graden Celsius aanmerkelijk warmer. Nummer twee werd George Kwekel (Rotterdam) in een tijd van 1 uur, 17 minuten en 33 seconden. Nummer drie Maurits Kramer noteerde een tijd van 01:17:50. Bij de dames won Marlie van der Hooft (01:37:18) voor de Nootdorpse Mandy van As (01:38:32) en Hester Wiarda (01:46:24). Mandy van As en Harmen Hoogwout (01:28:59) waren de beste atleten uit Nootdorp.

Uit de krant

Uit de krant