Afbeelding

Spoor van graffiti door Achter het Raadhuis

Actueel 2.999 keer gelezen

Nootdorp - Het is er al enige tijd, zo’n twee weken, maar het blijft een treurig gezicht in de wijk Achter het Raadhuis in Nootdorp.

Een of andere onverlaat dacht de wijk op te fleuren met zijn of haar spuitbus zwarte verf. De dader liet hier en daar onbegrijpelijke teksten na op allerhande straatattributen zoals brievenbussen. Maar ook heel herkenbare tekeningen, zoals een geslachtsdeel op een straatsignaalkastje. Het lijkt wel of er een hele route door de wijk is gevolgd, want op een groot aantal verschillende plekken is bijna gelijktijdig met dezelfde verf gespoten.

Het meest vervelend is toch wel het volledig zwart gespoten reistijdenbordje van de bus, en het meldingenruitje op de brievenbus. Zodat je niet meer kan lezen wanneer de bus nu komt, of wanneer de brievenbus wordt geleegd. De verf is zo hardnekkig, dat de dichtgespoten zaken niet meer schoongemaakt kunnen worden en zullen moeten worden vervangen. De schadepost is enorm!

Een buurtbewoner stelt: “Is er bij iemand recent nog een persoon over de vloer geweest met zwarte spuitbusverfvlekken, of herkent iemand de handtekening van deze zogenaamde graffiti-artiest? Dan wordt het tijd om dat maar eens te melden op het politiebureau. Of een emmertje met sop gaat helpen valt te betwijfelen, maar dan wordt het maar een greep in de portemonnee voor een fikse boete en een vergoeding van de beschadiging van de spullen. Wat een naar crimineel graffiti gedrag!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant