Michaela van Buuren en Wim Traa.
Michaela van Buuren en Wim Traa.

Mooi vioolconcert in de Ontmoetingskerk

Actueel 1.169 keer gelezen

Zondag 19 juni was het tiende en laatste concert in het eerste seizoen van de ‘lunchconcerten in de Ontmoetingskerk’.

Dit keer traden twee violisten op van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Michaela van Buuren (viool) en Wim Traa (alt-viool) schotelden het publiek een zeer afwisselend programma voor waarvan volop werd genoten. Na eerst zowel van Shostakovith als van Mozart een aantal duetten te hebben gespeeld volgden vervolgens vier Jewish Songs van Richard Moretti. Alles voorafgaand door een korte uitleg van Wim Traa.

Het concert werd onder de noemer ‘Feest der herkenning’ afgesloten met een aantal gouden klassieke melodieën voor iedereen herkenbaar.

Een dankbaar applaus viel dit violisten-duo ten deel. Het publiek had ‘enorm genoten’ en één van de bezoekers merkte op dat het leuker was dan het nieuwjaarsconcert op TV.’ Ook de ‘veelzijdigheid van de viool’ werd geroemd. Op verzoek van de musici (die pro deo optraden) gaat de opbrengst van dit concert naar giro 555.

Nieuwe reeks concerten
In september start het tweede seizoen van deze reeks concerten en ook daarvan wordt u via de Telstar/Eendracht op de hoogte gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant