Gezelligheid en serieus zingen gaan hand in hand.
Gezelligheid en serieus zingen gaan hand in hand.

EigenWijs viert jubileum met inloopmiddag

Actueel 2.272 keer gelezen

Al twintig jaar is het iedere maandagavond feest in de grote zaal van dienstencentrum De Schakelaar in Pijnacker. Daar is door toedoen van vooral toenmalig medewerkster Tiny Aggenbach van de Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker in 2002 het koor EigenWijs van de grond gekomen.

Voorzitter Hannie Bregman en secretaris Lenie Koopman vinden dat het jubileum best even gevierd mag worden. En dat vindt het hele koor, inclusief de enthousiaste en altijd positieve dirigente Nathalie Mees en de vaste begeleider op accordeon Sharron van der Linden. Deze oorspronkelijke Nieuw-Zeelandse is nog niet zo lang aan het koor verbonden maar voelt zich er helemaal thuis. Ze beleeft heel veel plezier aan de repetities op maandag en ze is de enige niet. Het plezier straalt van het koor af dat vooral uit vrouwen bestaat maar dat de laatste tijd toch ook meer en meer mannen weet aan te trekken. De eerste jaren was EigenWijs een smartlappenkoor. Die aanduiding bestaat niet meer. Het is nu gewoon Koor EigenWijs dat allerlei muziekstijlen zingt. Natuurlijk nog af en toe een smartlap maar ook zeemansliederen. 

Behalve Nederlandstalig ook Engelstalig. En echt allemaal niet van die eenvoudige liedjes. Tot wat het koor allemaal in staat is, dat zal komende zondag 26 juni wel blijken als het vanaf half drie tot vijf uur open huis houdt en daarbij natuurlijk ook even van zich laat horen. Meteen meezingen mag, maar is natuurlijk niet verplicht. Er is zondag tijdens de inloopmiddag een drankje en een hapje voor belangstellenden. Ook familieleden van zangers en zangeressen zijn welkom en uiteraard ook oud-leden. In de coronatijd is het koor wat leden kwijtgeraakt maar daar komen weer anderen voor terug. Ook gebeurt het wel eens dat mensen afscheid nemen maar het wekelijkse zangavondje dan toch zodanig missen dat ze later weer terugkeren.

Vorige week waren we even te gast bij een repetitie en hebben we een praatje gemaakt met het bestuur en ook met de dirigente en de accordeoniste. Tijdens het eerste deel van de repetitie bleek dat het koor EigenWijs een perfecte mix is van gezelligheid en serieus zingen. “Doe het met de energie van Jochem Meijer en zing met de power van Maria Callas. Durf te zingen en gebruik de koninklijke ruimte van je klankkast”, roept de dirigente regelmatig tegen de verschillende stempartijen. Ze vindt zelf ook heel veel verschillende muziekstijlen mooi. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen favoriete nummers. De dirigente noemt ‘Schön ist die Jugend’ en ‘O zwarte zigeuner’ als favorieten. De wekelijkse repetities op de maandagavond beginnen om 19.30 uur en duren inclusief een koffiepauze tot 21.30 uur. Het lidmaatschap kost 18,00 per maand. Voorzitter Hannie Bregman meldt nog even dat negen leden vanaf het eerste uur aan het koor verbonden zijn.

Inloopmiddag, Koor EigenWijs, zondag 26 juni, 14.30 - 17.00 uur!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant