Sabina Verduykt, Frauke Pronk, Mariëlle Zeer en Margriet Torres.
Sabina Verduykt, Frauke Pronk, Mariëlle Zeer en Margriet Torres.
Breaking News

Dorp in actie voor Frauke: € 78.250,50 opgehaald!

Actueel 3.013 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De actie voor Frauke Pronk uit Pijnacker is een groot succes geworden. In nauwelijks een maand tijd is het voor Frauke benodigde bedrag om naar Mexico te kunnen gaan voor een stamceltherapie ingezameld. 

Dit fantastische resultaat is mede dankzij de lezers van de Telstar/Eendracht en de bewoners van Pijnacker-Nootdorp behaald. Nadat het verhaal van Frauke in de Telstar/Eendracht en op Telstar Online werd gepubliceerd, werd Frauke overstelpt door lieve berichtjes, medeleven en initiatieven vanuit het dorp om geld in te zamelen. Al snel kleurde het dorp roze, overal waren de mooie posters en kaarten van de stichting Tot hier en niet verder! te zien. 

Kera Bijoux
Vanuit de middenstand werd ontzettend betrokken gereageerd, vrijwel iedereen hing de posters voor Frauke op een prominente plek in de winkel, hulp werd aangeboden, collectebussen werden geplaatst, er werd meegedacht en er kwamen de meest mooie initiatieven. Het meest zichtbare initiatief kwam van Sabina en Margriet, de kanjers van Kera Bijoux, die prachtige armbandjes ontwierpen. De volledige opbrengst van de 150 verkochte armbandjes (1500 euro!) werd gedoneerd aan de stichting. De vraag naar de armbandjes was zelfs zo groot dat vrijwilligers aan het rijgen sloegen om aan de vraag te kunnen voldoen.

Veel mooie acties
De meiden van Tree of Beauty masseerden speciaal voor Frauke op zondag 12 juni onder het motto Spieren voor Spieren en wisten zo ruim 800 euro op te halen voor Frauke. Kopie Plus doneerde de prachtige posters en kaarten, er werd een kussen gehaakt en geveild door de Haakmama, Anouschka van Vreugdevol ontwierp een prachtige kaartenset waarvan de complete opbrengst naar Tot Hier en Niet Verder! ging, er waren acties op de Beatrixschool en balletschool de Dansacker, kortom te veel om op te noemen. En dan waren er natuurlijk nog alle donaties, groot en klein van de lezers van de Telstar/Eendracht en de bewoners van onze gemeente. Die donaties werden vaak gedaan met een persoonlijke boodschap aan Frauke erbij. Echt hartverwarmend!

Los van de acties in het dorp was de stichting ook druk met de crowdfunding via social media. Via Instagram, LinkedIn, Facebook en de eigen netwerken werd de actie voor Frauke onder de aandacht gebracht van zoveel mogelijk mensen. En met een fantastisch resultaat! De teller staat op € 78.250,50! Dat betekent dat de behandeling van Frauke in Mexico op 26 september van dit jaar kan starten. Het opgehaalde bedrag zal gebruikt worden voor de behandeling van Frauke. Omdat de stichting Tot Hier en Niet Verder! een ANBI-stichting is (Algemeen Nut Beogende Instelling) streeft de stichting ernaar ook een donatie te doen aan MS research.

Mocht er na de behandeling van Frauke geld overblijven, dan zal dit gebruikt worden om een andere MS-patiënt te helpen, zoals dat ook bij Frauke is gebeurd. Dit is uitgebreid na te lezen op de site van de stichting, tothierennietverder.nl. Op deze site zal ook verslag worden gedaan van de behandeling van Frauke, zodat geïnteresseerden kunnen blijven volgen hoe het met haar gaat.

Er is uiteindelijk meer opgehaald dan het richtbedrag. 65.000 euro was een richtbedrag voor de noodzakelijke behandeling van Frauke. Het extra geld dat is ontvangen maakt dat er, in deze onzekere tijden, meer zekerheid is dat de behandeling, bijkomende kosten en de zorg na thuiskomst kunnen worden betaald. Natuurlijk worden alle uitgaves netjes verantwoord op de website.

Enorm dankbaar
Frauke en haar gezin zijn volledig overdonderd en enorm dankbaar voor alles donaties, de hulp die werd aangeboden tijdens de crowdfunding, de lieve berichten en betrokkenheid van zoveel mensen. Het is echt ongelofelijk, zo laten ze aan de redactie van Telstar/Eendracht weten.

Uit de krant