De dansgroep van De Dansacker met Youri Jongenelen en Julia Zuurbier van Pop-up Dance.
De dansgroep van De Dansacker met Youri Jongenelen en Julia Zuurbier van Pop-up Dance.

Unieke combinatie van livemuziek en dans in Let’s Dance op 25 juni in CulturA & Zo

Actueel 2.543 keer gelezen

In Pijnacker-Nootdorp nog weinig of nooit vertoond: livemuziek waarop van tevoren strak ingestudeerde choreografieën worden gedanst. Volgende week zaterdag 25 juni gaat het gebeuren in Theater CulturA & Zo in Nootdorp.

Daar wordt om 15.00 uur en 20.00 het programma Let’s Dance op de planken gezet. Op die planken staat zo ver mogelijk naar achteren het koor Cantores Amatores onder leiding van David van Lith met pianobegeleiding van Jurriaan van der Zee. En op de voorgrond dansen Youri Jongenelen en Julia Zuurbier van Pop-up Dance en een dertiental danseressen van De Dansacker in Pijnacker, de dansschool van Wil Knopper.

Maanden is de dansgroep al aan het studeren, meerdere avonden per week en ook op de zondagmorgen. Professioneel danser Youri Jongenelen vertelt dat dansen op livemuziek een enorme uitdaging is. Bij een bandopname ligt het tempo vast maar bij live-muziek kan dat wel eens variëren en uiteraard dienen de dansers de muziek te volgen.

Ook Cantores is al heel lang bezig met de voorbereidingen. De muziek is heel gevarieerd. Het hoofdnummer is het mysterieuze Dark Night of the Soul van de Noorse componist Ola Gjeilo. Op Youtube is een uitvoering te zien waarop de componist als pianist bij de begeleiding betrokken is. De dansgroep van De Dansacker oefende zondag het stuk op twee verschillende tempi. Youri Jongenelen zette samen met de danseressen hier en daar nog puntjes op de i, maar was in grote lijn heel tevreden met de uitvoering.

Combinatie
De combinatie van livemuziek en livedans wordt heel bijzonder. Ze bezorgen elkaar een extra dimensie. Komende zondag 19 juni komen muziek en dans bij elkaar tijdens een ‘voorgenerale’ in De Dansacker. Voor iedereen die erbij betrokken is wordt dat een heel spannend moment. Hoe harmoniëren de muziek en de dans?

Hoe dan ook wordt het ook voor het publiek heel verrassend en gevarieerd met muziek die uiteenloopt van Bach tot Beatles, terwijl ook Queen met Bicycle Race voorbij komt fietsen in de Nootdorpse Dorpsstraat waar CulturA & Zo zich bevindt. Het dak van het knusse theater gaat er zaterdag 25 juni af.

Voor de middag- en de avondvoorstelling zijn nog kaarten verkrijgbaar. De toegangsprijs is 19,50 euro. Sommige mensen vinden het eng dat ze eerst een account moeten aanmaken. Daar zit verder niks achter. Het stamt uit de coronatijd, zodat CulturA mensen kon informeren of een voorstelling wel of niet doorging.

Wie toch niet in staat is om via de site van Cultura & Zo kaarten te bestellen, kan ook contact opnemen met koor zelf dat dan voor de benodigde kaarten zorgt. Stuur dan een mail naar: secretariaatcantores@gmail.com of bel of mail koorlid Sjaak Oudshoorn, oudshoornteksten@planet.nl c.q. 06 - 371 22222. De zaal moet natuurlijk wel twee keer vol met 175 mensen per voorstelling. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant