Muzikaal intermezzo met Linda Dijkstra en Tjapko de Heus.
Muzikaal intermezzo met Linda Dijkstra en Tjapko de Heus.

Poëtische lunch smaakt naar meer

Actueel 711 keer gelezen

Theatercafé Ont-Moeten – ofwel CulturA & Zo - was zondag 12 juni het domein van lokale dichters, muzikanten én liefhebbers van beide kleinkunsten. De voorstelling was onderdeel van de introductie van de dichtbundel DICHT, met bijdragen van vijf inspirerende poëten uit Pijnacker en Nootdorp.

Vier van hen - Sylvia Hogervorst, Eugène van den Hemel, Jessica Davilar en Gerard van de Schootbrugge - droegen tijdens een in alle opzichten verrassende verrassingslunch in het volle theatercafé voor uit eigen werk. Tussen de drie gangen van de lunch door zorgden Linda Dijkstra, Tjapko de Heus en Jeroen Rood (met nummers van zijn nieuwe mini-album Vleugels) voor het muzikale intermezzo.

De uitstekende lunch was overigens verzorgd door Jessica en Jules, de drijvende krachten achter het theatercafé en achter heel Theater CulturA! Zij zijn met z’n tweeën de alfa en de omega. Ze doen ’s morgens de deur open en als alles achter de rug is zijn ze er nog om de deur te sluiten.

Aan de bundel DICHT werkten 21 dichters uit Oostland mee en is een samenwerkingsverband tussen de dichterskring Oostland Poëzie en de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. De poëzie in DICHT moet de inwoners van beide plaatsen stimuleren om ook te gaan dichten. Dat houdt onder meer de hersenen jong en gezond.

Aanvankelijk was het de bedoeling om één bundel uit te geven. Op voorspraak van uitgever Ambilicious worden dat er minimaal vijf. Aan de ene kant omdat de uitgever meldde blij te zijn om aan dit bijzondere project te mogen meewerken. Aan de andere kant om nieuwe dichters uit beide gemeenten ook een podium te bieden. Na afloop meldden zich alvast twee nieuwe poëten aan. Een uit Pijnacker. De ander uit Nootdorp.

Dat gebundelde papieren podium breidt zich overigens uit naar activiteiten zoals de poëtische lunch in theatercafé Ont-Moeten of een gedichtenmiddag of -avond, zoals die eerder in de grote zaal van theater CulturA door Oostland Poëzie zijn georganiseerd.

Initiatiefnemer Arie van Driel: “Hoe mooi zou het niet zijn wanneer bijvoorbeeld straks op zaterdag 24 september, als onderdeel van het cultuurfestival De Verbeelding, heel veel dichters uit Nootdorp en Pijnacker het podium betreden. En niet alleen zij, iedere lokale kleinkunstenaar is dan als vanzelfsprekend van harte welkom om zijn of haar talenten met het publiek te delen.”

Informatie
Voor wie kennis wil maken met poëzie organiseert Oostland Poëzie op termijn workshops en open podia. Informatie over de dichterskring, activiteiten of hoe een bijdrage te leveren aan De Verbeelding en/of aan de vier volgende bundels: info@digi-driel.nl.

Uit de krant