Afbeelding

Uitstapje op 8 juni naar historisch Dordrecht

Actueel 881 keer gelezen

De ouderenverenigingen organiseren op 8 juni a.s. een mooi uitstapje naar Dordrecht. Het bezoek aan de stad begint met koffie en gebak. Daarna verzorgen ervaren gidsen een boeiende stadswandeling door de 800 jaar oude binnenstad. Vervolgens staat een heerlijke lunch op het programma. Daarna krijgen de deelnemers een rondleiding door het historische Huis van Gijn met koffie/thee als afsluiting Voor deelname aan dit uitstapje moet men goed ter been zijn.

In het fraaie Huis Van Gijn in Dordrecht staat de tijd al ruim een eeuw stil. Wie door dit huis dwaalt, waant zich honderd jaar terug in de tijd. Het huis werd in 1729 gebouwd. Simon van Gijn, zakenman, jurist en verzamelaar woonde hier van 1864 tot zijn dood in 1922. Zijn huis en het merendeel van zijn verzamelingen liet hij na aan de Vereniging Oud-Dordrecht met de opdracht de collecties openbaar te maken en het huis als museum in te richten.

Programma
De Sponsorbus vertrekt om 9.00 uur uit Nootdorp, achter het voormalige raadhuis en om 9.15 uur bij het Helmhuis in Pijnacker. Aangekomen in Dordrecht genieten we in lunchroom van der Sterre van koffie/thee met gebak. Van 11.00 tot 12.30 uur vertellen gidsen ons tijdens een interessante wandeling over de historie van de eeuwenoude binnenstad. Van 12.30 tot 14.00 uur zijn we te gast bij ‘Finn’s eten en drinken’ om te lunchen. ‘Finn’s’ ligt in het oude havengebied. Na de lunch krijgen we een deskundige rondleiding van één uur in het Huis van Gijn. Na de rondleiding kan men op eigen gelegenheid nog rondkijken in dit museum. We sluiten af met een kopje koffie/thee en gaan om 16.00 uur weer naar Pijnacker en Nootdorp.

Kosten
De kosten van deze dagtocht bedragen € 52 per deelnemer (alles inbegrepen!). Heeft u een Museumjaarkaart of Rotterdampas dan zijn de kosten € 44 per deelnemer.

Inschrijving
U kunt zich tot 5 juni 2022 inschrijven voor deelname. U schrijft zich in door het bedrag van deelname over te maken naar bankrekeningnummer NL62 INGB 00091 405 72 ten name van KBO Zuid-Holland Afd. Pijnacker. Vermeldt bij de overmaking ‘Dordrecht’, uw telefoonnummer en emailadres. U ontvangt geen bevestiging van uw inschrijving. Voor vragen kunt u bellen naar Ab van der Maarel, tel. 015-369 37 85.

Uit de krant