Er is onder andere hulp nodig bij de verschillende oversteekplekken.
Er is onder andere hulp nodig bij de verschillende oversteekplekken.

Avondvierdaagse: veel vrijwilligers gezocht

Actueel 2.023 keer gelezen

Rond deze tijd worden door heel Nederland Avondvierdaagsen georganiseerd. In Pijnacker is dat niet anders. Hier wordt het sinds jaar en dag georganiseerd door Wandel Evenementen Pijnacker (WEP). De organisatie is dringend op zoek naar (nieuwe) vrijwilligers.

WEP bestaat uit een klein groepje vrijwilligers dat wandelevenementen organiseert. Ook vóór de corona-jaren was het moeilijk om extra vrijwilligers te vinden voor een grootschalig evenement zoals de avondvierdaagse. Waarvoor zijn er extra vrijwilligers nodig bij de avondvierdaagse? In het belang van voornamelijk jonge wandelaars staat veiligheid voorop. Denk aan oversteekplekken en route begeleiding. Maar ook delen vrijwilligers gezonde snacks uit langs de route, begeleiden zij drumbands, delen zij medailles uit en zijn er tal van andere werkzaamheden. 

Voor zo’n groot evenement zijn meer vrijwilligers nodig om de veiligheid en continuïteit te kunnen waarborgen. Een traditie zoals deze, dat ieder jaar afgesloten wordt door een geweldige optocht, dreigt in het water te vallen door een tekort aan vrijwilligers. Iets wat al gebeurd is in andere gemeenten in West-Nederland. De organisatie is dus dringend op zoek naar vrijwilligers. Denk je iets te kunnen betekenen, laat dit dan zo snel mogelijk weten via mail of telefoon. E-mail naar wep.pijnacker@gmail.com of bel met Hans van der Neut (06 53 61 55 39) of Henri Lansink (06 24 78 15 17).

Uit de krant