Onze gemeente heeft muzikaal heel wat talenten in huis.
Onze gemeente heeft muzikaal heel wat talenten in huis.

Zeer drukbezocht Telstar Popconcert legendarisch én muzikaal steengoed

Actueel 1.288 keer gelezen

“Is dit alles?” vroeg het presentatie duo zich af aan het einde van het Telstar Popconcert, dat afgelopen zaterdag 21 mei plaatsvond in een bomvolle aula van het Stanislascollege aan de Sportlaan in Pijnacker. Muziekvereniging Excelsior Pijnacker zette daarna haar toegift in met het laatste deel van de “Doe Maar Medley”, beginnend met… “Is dit alles?”.

Twee uur eerder werd het publiek welkom geheten door het presentatie duo Patricia van Keeken en Joost Hoozemans, beiden lid van Excelsior. Patricia vertelde het publiek dat het alweer even geleden was dat Excelsior in de aula heeft opgetreden voor zoveel mensen. Om precies te zijn 952 dagen! Excelsior opende het spektakel met het spelen van muziek uit de “Starwars” films. Dat is toch filmmuziek en geen popmuziek, zult u misschien denken. Dat klopt. Maar de space disco versie uit 1977 van de Amerikaanse band Meco bereikte in de Nederlandse Top 40 de 8e positie. Vandaar, dus.

Enkele grote hits van de Britse legendarische rockgroep Queen kwamen vervolgens voorbij in “Qeen in Concert”. Het aanwezige publiek klapte enthousiast mee op het ritme van o.a. “We will rock you”.

Na dit wervelende begin keerde de rust even terug tijdens “The Exodus Song” en “Heal the World”. Michael Jackson kon Joost Hoozemans, de ene helft van het presentatieduo, zich nog wel voor de geest halen. Pat Boone, die de tekst geschreven heeft voor “The Exodus Song”, echter niet. Was ook wel heel erg lang geleden. Zangeres, en in het dagelijkse leven ook zangdocente in Pijnacker, Martine de Jong zong beide nummers met muzikale begeleiding van Excelsior. Het symfonisch blaasorkest én het aspirantenorkest van Excelsior zaten gezamenlijk op het podium. In “Abba Gold” kwamen vervolgens een groot aantal hits van het Zweedse viertal voorbij. Nog steeds zeer herkenbaar voor het publiek, zo bleek.

Muziekschool Pijnacker had voor de gelegenheid een slagwerkgroep samengesteld. De slagwerkdocenten Jan Hendrik Hootsen en Sander Smeets hadden geen moeite om een groep beginnende en gevorderde leerlingen enthousiast te krijgen voor dit optreden. Voor sommige leerlingen was dit overigens hun eerste optreden voor publiek. De voor deze gelegenheid speciaal geschreven “Drumcanon” werd begonnen door één leerling, waarna de overige leerlingen één voor één aansloten, ieder met een eigen ritme. Het publiek bewoog lekker mee op het aanstekelijke ritme. Alle aanwezige vaders, moeders, opa’s en oma’s konden trots zijn op hun (klein)kinderen.

Na de pauze zong Jeroen Rood, singer songwriter uit Pijnacker, twee mooie liedjes van eigen hand, zichzelf begeleidend op akoestisch gitaar en mondharmonica. “Het zijn persoonlijke liedjes met een lach en een traan, net als het echte leven”, volgens Jeroen. Zijn optreden werd zeer gewaardeerd door het publiek.

Martine de Jong kwam vervolgens weer het podium op en zong het prachtige door de Canadese zanger Leonard Cohen geschreven “Hallelujah” en hits van Amy Winehouse in “A Tribute to Amy Winehouse”. Ook weer met muzikale begeleiding van Excelsior. Ook Martine werd door het publiek beloond met een daverend applaus.

Het laatste deel van het concert was weer alleen voor Excelsior. Als een eerbetoon aan de onlangs overleden Henny Vrienten kwamen alle grote Doe Maar hits voorbij tijdens de “Doe Maar Medley”. Daarna was het alweer tijd voor de finale. De opzwepende muziek van de Britse hardrock band Deep Purple bleek goed in de smaak te vallen bij het publiek. Het was een mooie afsluiting van een geslaagde avond. Zo eentje die we nog kennen uit het pre-Corona tijdperk.

De voorzitter van Excelsior nam ter afsluiting het woord en nodigde het publiek alvast uit voor de Play In op 24 september en het uitgestelde jubileumconcert van Excelsior op 15 oktober dit jaar in Cultura. Als laatste bedankte de voorzitter Patricia van Keeken en Joost Hoozemans voor het presenteren van dit Telstar Popconcert met een bloemetje. Zij vroegen zich af: “Is dit alles?”.


Uit de krant

Uit de krant