Afbeelding

Overdracht projectopbrengst HoF Delfgauw

Actueel 1.698 keer gelezen

Delfgauw - In de zes weken voor Pasen hebben de vier Protestantse kerken van Pijnacker-Delfgauw gecollecteerd en gespaard voor het woonproject House of Friends in Delfgauw. De betreffende kerken zijn de Dorpskerk, Ontmoetingskerk, de Acker in Pijnacker en Kerk Delfgauw. 

HoF is een innovatief woonproject voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Pijnacker, Delfgauw en omgeving. De ouders van één van de toekomstige bewoners, Freya en Arthur Brehm hebben het voormalige aannemerspand naast Kerk Delfgauw gekocht en hebben met wat hulp van ingehuurde bouwvakkers en enorm veel eigen inzet en eigen tijd dit pand omgebouwd tot een gebouw met tien appartementen, een gezamenlijke huiskamer annex keuken, een recreatiezolder en een ruimte voor het personeel. Arthur had naast een full time baan ook nog de leiding over het hele project. Na ruim anderhalf jaar bouwen zal het pand in september betrokken kunnen worden. In overleg met het Stichtingsbestuur van HoF Delfgauw heeft de diaconie van de vier kerken voor het collecte-project gekozen voor een specifiek doel: de toekomstige tuin. Er zijn nu achter en naast het gebouw twee verwaarloosde stroken grond. Deze stroken zullen met behulp van de tekening van een tuinontwerper omgetoverd worden tot een prachtige en onderhoudsvriendelijke tuin. 

Op zondag 15 mei werd de opbrengst van het project in de hal van Kerk Delfgauw symbolisch overhandigd aan het Stichtingsbestuur. Dit in de aanwezigheid van bijna alle toekomstige bewoners en hun ouders. Daarbij werd het eindbedrag via een mooie cheque wereldkundig gemaakt. De voorzitter van het College van Diakenen, Lennart de Prieëlle, heeft met een kleine speech de aanwezigen welkom geheten en vervolgens vier toekomstige bewoners uitgenodigd om de vier gouden strikjes los te trekken en het bedrag zichtbaar te maken: € 8500,- Meteen daarna klonk een enthousiast gejuich en applaus van alle aanwezigen. Met het bedrag kunnen een groot deel van de nieuwe bestrating, beplanting en pergola’s gerealiseerd worden. Na afronding van al het werk zal de tuin een heerlijke plek om te verblijven worden. Namens het Stichtingsbestuur sprak secretaris Anja van der Kraan een dankwoord uit. Op 2 september zullen de jongeren hun appartementen betrekken. Of de tuin op dat moment ook al klaar zal zijn, is nog de vraag. Maar in het voorjaar van 2023 zal dat zeker het geval zijn.


Uit de krant