Prachtige struiken van Struijk!
Prachtige struiken van Struijk!

Hoe hard mag je hier eigenlijk rijden?

Actueel 2.714 keer gelezen

In de Geleerdenbuurt van Pijnacker-Noord maakt een aantal buurtbewoners zich zorgen over de snelheid van sommige bestuurders. De snelheid die op een woonerf mag worden gereden is 15 km/u dus ideaal voor kinderen, voetgangers en fietsers. 

Ook parkeren mag alleen in de vakken. Toch is het voor veel bestuurders niet altijd duidelijk dat ze zich op een woonerf bevinden. Daarom hebben een aantal initiatiefnemers contact opgenomen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp. 

Er is samen met de gemeente een plan gemaakt om de wijk beter in te richten als een woonerf. De eerste stap is daarvoor gezet op zaterdag 30 april met het plaatsen van plantenbakken. De wijkvereniging Pijnacker-Noord, Struijk Tuinplanten V.O.F en een aantal behulpzame buren hebben ervoor gezorgd dat de bakken gevuld zijn met verse aarde en planten. Ook was er tijdens het planten de mogelijkheid voor kinderen en ouders om elkaar te ontmoeten en hun creatieve kant te laten zien met stoepkrijt. Al met al een gezellige dag die de wijk veiliger en groener maakt. 

Later dit jaar zal de gemeente de rest van de snelheid beperkende maatregelen realiseren zoals het plaatsen van ontbrekende drempels, het versmallen van de weg en het verduidelijken van de entree.

Een creatieve omlijsting van de feestdag.

Uit de krant