Afbeelding
Ondernemer aan het woord

Délifrance Pijnacker; gezellig en lekker lunchen!

Actueel 672 keer gelezen

Tussen het winkelen of boodschappen doen door even lekker neerstrijken op het terras of binnen in de lunchroom bij Delifrance Pijnacker, is iets dat Pijnackernaren de laatste jaren steeds meer zijn gaan waarderen. “Buiten de deur lunchen is de afgelopen 17 jaar steeds normaler geworden,” weet eigenaar Richard van den Heuvel. 

Sinds 2005 is hij de eigenaar van de Delifrance in het bekende deels glazen pand op het plein in Pijnacker Centrum. Vooral het terras is populair, vertelt hij. “We hebben buiten 48 stoelen en binnen ook nog rond de 50, maar vooral het terras wordt wel zeer gewaardeerd.” Van den Heuvel, zelf Rotterdammer, vertelt eerlijk dat hij eigenlijk alleen wist waar Pijnacker lag, toen hij deze plek kreeg aangeboden van Franchisegever Delifrance: “Maar inmiddels ken ik het beter natuurlijk en heb ik het hier naar mijn zin.”

Delifrance Pijnacker richt zich echt op de daghoreca: “De lunch is wel onze hoofdmoot, maar gewoon een kopje koffie met wat lekkers of een ijscoupe van softijs is natuurlijk ook lekker.” Of een combinatie van die twee, want voor de heerlijke Iced koffie, rijdt menig gast een stukje om. “Het recept is geheim hoor,” lacht van den Heuvel, “maar onze Iced koffie geniet grote bekendheid tot ver buiten de dorpsgrenzen.” Ook trots is van den Heuvel op de verse jus d’orange. “Daar hebben we een mooi apparaat voor, dus geen geklieder. Er gaat toch niets boven vers ben ik van mening. Dat geldt trouwens ook voor de slagroom. Dat moet je vers kloppen en dat hoort niet uit een spuitbus. Niet alleen zakt het sneller in, het is ook gewoon veel minder lekker.”

“Welke gerechten nou het populairst zijn, is moeilijk te zeggen”, vertelt van den Heuvel. “Het wisselt eigenlijk per dag. Twee weken geleden waren opeens de wraps heel populair, nu zijn het weer de Provencettes. Hoewel die laatste altijd wel populair zijn.” In ieder geval doet van den Heuvel altijd zijn best om geen ‘nee’ te hoeven verkopen. “Natuurlijk kan het eens gebeuren,” vertelt hij, “maar over het algemeen kan ik zeggen dat het bijna nooit gebeurt.” In het weekend nemen gasten vaak hun kinderen mee en ook daar is aan gedacht. Op de kaart staan lekkernijen als poffertjes en kinderijsjes. Die laatste zijn trouwens ook erg populair als de school uit komt. Op een warme dag eerst even langs de Delifrance voor een ijsje en dan pas naar huis is ’s zomers een vertrouwd beeld in Pijnacker Centrum. Zo is er voor elk wat wils in dit gezellige centraal gelegen Pijnackerse etablissement.

Uit de krant

Uit de krant