Passagier Tobi van der Heijden en zijspanrijders Pieter en Claudia Kloppenburg waren er zaterdag al vroeg bij.
Passagier Tobi van der Heijden en zijspanrijders Pieter en Claudia Kloppenburg waren er zaterdag al vroeg bij.

Beatrixrun terug van weggeweest: “Altijd kippenvel, maar nu ook een brok in mijn keel”

Actueel 1.101 keer gelezen

Afgelopen zaterdag 30 april ging de zevenendertigste editie van de Beatrixrun van start. Onder toeziend oog van heel veel toeschouwers en burgemeester Björn Lugthart van Pijnacker-Nootdorp, vertrokken zo’n negentig zijspanners mét dolenthousiaste passagiers voor een prachtige toertocht door onze regio. 

Gerco Veltrop is coördinator van de Beatrixrun en rijdt al sinds 1995 zelf mee. Vanwege alle coronaperikelen moest de feestelijke motorrit voor mensen met een beperking maar liefst twee keer worden gecanceld. Gerco: “Gelukkig kon het ditmaal allemaal weer doorgaan. Het was na jaren van afwezigheid best nog even spannend of alle zijspanners weer mee zouden doen en bovenal of we alle passagiers een plekje konden geven. We zijn echter prettig verrast, want er deden meer dan negentig zijspanners mee. Ook konden we weer rekenen op de hulp van zo’n veertig vrijwilligers!” Ook de motorordonnance en politiebegeleiding was weer ouderwets goed op orde. “Ik heb onlangs geruime tijd op het politiebureau gezeten, niet omdat ik aangehouden was hoor”, grapt Gerco. “Maar om alles te regelen. Het is allemaal heel ontspannen gegaan.” Gerco benoemt daarnaast nog even de inzet van voormalig burgemeester Francisca Ravestein en voormalig politiechef Gerard Anker die zich allebei persoonlijk hebben ingezet toen capaciteitsproblemen de zeer geliefde run zouden gaan raken. 

En dan de tocht zelf. Het was een fantastische rit. “Vanaf het Raadhuisplein in Pijnacker reden we richting Zoetermeer voor een fotomomentje, daarna door naar Benthuizen, Hazerswoude, Alphen aan de Rijn, Aarlanderveen en Zwammerdam om vervolgens lekker te lunchen bij De Jong Plant in Boskoop. Daar was ook onze vaste boerenkapel ‘t Zootje weer van de partij om samen een leuk feestje te vieren”, vertelt Gerco. “We reden door naar de Reeuwijkse Plassen om vervolgens de motorrijders op de proef te stellen bij Hekendorp. Daar werd namelijk een rechtsdraaiende U-bocht gemaakt die ook nog eens schuin omhoog liep. Een spannende bocht, maar het is allemaal goed gegaan!” Via Gouda, Waddinxveen en Moerkapelle streek de stoet neer voor een gezellige limonadestop in Lansingerland. Via Bleiswijk en Bergschenhoek werd koers gezet naar Pijnacker voor een groots onthaal. 

“De hoeveelheid mensen op de Oost- en Westlaan was echt geweldig. Ik heb al ruim vijfentwintig jaar ieder keer weer kippenvel, maar zaterdag kwam daar ook nog eens een brok in mijn keel bij.” Tot slot benadrukt Gerco de grote betrokkenheid van burgemeester Björn Lugthart. “Het was mijn eerste ontmoeting met de burgemeester. Hij was in de vroege ochtend al direct ontzettend enthousiast en zocht meteen het contact met de zijspanners en de passagiers. Tijdens de rit kreeg ik nog een appje dat hij ook bij de Engelse Lus zou zijn. Dat is toch geweldig? Hij kwam zelfs nog even naar transportbedrijf L.C. van Buijtene op de Boezem waar de dag werd afgesloten.” Gerco heeft ook nog een primeur voor de lezers van Telstar Online, want de datum van de achtendertigste editie staat al vast: dat wordt zaterdag 29 april 2023!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant