Muzikant Jeroen Rood maakte een eigen mini-album in Het Muziekpand.
Muzikant Jeroen Rood maakte een eigen mini-album in Het Muziekpand. "Een heel gave plek", zo zegt hij. (inzet: de cover van 'Vleugels', gemaakt door zijn vader Bert).

Jeroen Rood neemt uniek mini-album ‘Vleugels’ op

Actueel 916 keer gelezen

Jeroen Rood (29) uit Pijnacker is in het dagelijks leven met veel enthousiasme en plezier persoonlijk begeleider bij Ipse de Bruggen. Maar wanneer hij een momentje vrij heeft, dan duikt hij de studio in om muziek te maken. Onlangs produceerde hij in samenwerking met Het Muziekpand in Berkel en Rodenrijs een heuse EP, oftewel een mini-album. 

Door Martijn Mastenbroek

De muzikale duizendpoot kreeg thuis muziek met de paplepel ingegoten. “Er stond bij ons altijd muziek aan”, vertelt hij. “Op mijn zesde ging ik naar muzikale vormgeving in bibliotheek Oostland. Ik leerde keyboard spelen, maar later ook accordeon, piano, gitaar en mondharmonica.” Op een kamp voor sing- en songwriters, kwam Jeroen erachter dat hij ook liedjes kan schrijven. “Op een gegeven moment moesten we onze zelfgeschreven liedjes voordragen aan elkaar en ik kreeg daar allemaal positieve reacties op”, vervolgt hij. 

Jeroen schrijft persoonlijke liedjes met een lach en een traan: “Net als het echte leven hè?” Het mini-album heet ‘Vleugels’ en beschrijft enerzijds zijn leven, maar ook zijn muzikale reis. Het is autobiografisch en verwant aan het leven van Jeroen. “Ik zorg er wel voor dat mensen er ook dingen van zichzelf in herkennen. De klankkleur van het nummer bepaalt uiteindelijk je eigen emotie. Het idee achter de titel van het album is eigenlijk dat je moet blijven geloven in jezelf, je dromen achterna gaan en proberen deze ook te behalen.” Tot slot speelt ook de sombere coronatijd een rol in een van de nummers. 

Het album is tot stand gekomen in Het Muziekpand in Berkel en Rodenrijs. “Een heel gave plek”, vindt Jeroen. Samen met Frank van der Star en Rick Beekman legde hij de basis voor ‘Vleugels’. Frank produceerde het album, maar drumt ook mee. Rick is te horen op bas en de elektrische gitaar. Jeroen is uiteraard de zanger van zijn eigen verhaal en heeft naast een bijdrage op een akoestische gitaar ook nog op een pianovleugel stukken ingespeeld. 

De mooie albumhoes is getekend door de vader van Jeroen, Bert Rood, ook wel bekend als kunstenaar Roodpunkt. “Ik heb gevraagd of hij een tekening wilde maken. Wie weet er nou beter wat ik mooi vind dan mijn eigen vader? En dat is helemaal gelukt”, aldus Jeroen. Inmiddels is het album te horen op Spotify en YouTube. De nummers zijn al zo’n 350 keer beluisterd. Rijk wordt Jeroen er niet van, maar hij vindt het vooral leuk om zijn muziek te delen. Voor liveoptredens is de muzikant ook beschikbaar. Vooral door de lockdowns en de coronacrisis is dat allemaal een beetje stil komen te liggen. Dus: neem gerust contact op via onze redactie!

Alle nummer zijn ook op Spotify te beluisteren, via deze link.

Uit de krant