Vitaly Vatulya en Maria Nemtsova.
Vitaly Vatulya en Maria Nemtsova.

Hartverwarmend lunchconcert in Pijnackerse Ontmoetingskerk: “Het kon niet mooier”

Actueel 487 keer gelezen

Zondagmiddag 20 maart was er weer een lunchconcert in de Ontmoetingskerk. Dit keer verzorgd door VitaDuo een muzikaal koppel uit Oekraïne en Rusland.

Het kon eigenlijk niet mooier dan dat deze musici hier speelden, juist op het moment dat deze twee landen het wereldnieuws beheersen. Maria Nemtsova op vleugel en haar man Vitaly Vatulya schotelden het publiek een geweldig concert voor.

Twee soli op de vleugel werden gecombineerd met drie andere stukken waarbij de saxofoon op een geweldige manier harmonieerde. Een opvallende combinatie natuurlijk: vleugel en saxofoon maar wel één die zeer in de smaak viel bij het publiek.

Tussendoor gaven de musici zelf een toelichting op de te spelen stukken en spraken hun zorgen uit over hun familieleden zowel in Oekraïne als in Rusland. Ook het leven in Rusland is, met name voor de mensen in kleinere dorpen en steden, zeker niet prettig.

Het publiek werd meegenomen in de intensiteit waarmee beide musici de stukken ten gehore brachten. Het publiek zat ‘er helemaal in’: je kon een speld horen vallen. Zoals altijd konden na afloop reacties worden opgeschreven en die waren louter zeer positief. Ook gebruikte men de reactie om medeleven te betuigen over de situatie in Oekraïne. Een paar reacties: ‘nog nooit iets van zo’n hoog niveau van dichtbij mogen meemaken’ en ‘zeggen dat we jullie muziek hebben genoten is niet genoeg. Jullie muziek is heel intens, jullie hebben ons geraakt. Hoop, menselijkheid en kracht kregen we door jullie muziek’.

Ook hoorden we mensen tegen de musici zeggen: ‘u raakte me in mijn hart’ en ‘bij het laatste stuk liepen de tranen over mijn wangen. Ontroerend mooi’. Maria en Vitaly werden bedankt met bloemen in de kleuren van Oekraïne. De netto-opbrengst van dit concert wordt bestemd voor giro 555.

Op 10 april, dus dit keer al de tweede zondag van de maand, zingt het Voorburgs Vocaal Ensemble onder leiding van Marijke van Klaveren de ‘Via Crucis’ van F. Liszt. Een geweldig stuk passiemuziek waarin de veertien staties van de kruisweg van Jezus worden bezongen. Volgende week meer info daarover.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant