Kim de Ruiter wil vooral positief vooruit kijken. Ze heeft namens de ondernemersvereniging heel wat activiteiten op de planning staan.
Kim de Ruiter wil vooral positief vooruit kijken. Ze heeft namens de ondernemersvereniging heel wat activiteiten op de planning staan.

Winkeliers Pijnacker Centrum pakken liefdevol uit

Actueel 3.070 keer gelezen

Samen met Kim de Ruiter van Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum blikken we terug op een roerige tijd vol coronamaatregelen en lockdowns, maar kijken we vooral weer vooruit. Er staat namelijk weer heel veel op het programma in Pijnacker Centrum. Als alles meezit, worden heel veel oude tradities de komende maanden weer van stal gehaald: van de jaarmarkt tot de Vroege Vogel Actie. Een doorlopend thema zal de komende maanden ‘de liefde’ zijn.

Kim heeft tijdens de coronacrisis nauw contact gehad met veel ondernemers in het lokale winkelcentrum. “Het is een zware tijd geweest”, weet Kim. “Toch is het voor mij moeilijk inschatten hoe het werkelijk gaat met ondernemers. Ze laten van nature niet altijd het achterste van hun tong zien en geven niet zo snel een kijkje in de keuken. Er is momenteel vooral een moment van ‘back to reality’. De steunpakketten zijn gestopt en de rekeningen moeten weer betaald worden. Dat betekent vooral keihard werken.”

In algemene zin ziet Kim met name dat zowel de winkeliers als de bezoekers weer ontzettend blij zijn dat alles weer open is. “Vooral de horeca is echt hard getroffen hoor”, merkt Kim als oud-horecaonderneemster van het voormalige Ommekantje nog even op. Opvallend genoeg is er ook een aantal ondernemers die beter dan ooit heeft gedraaid in coronatijden. “En dat zijn niet alleen de supermarkten”, weet Kim. 

Alles komt momenteel weer rustig op gang. Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum hoopt alle betrokkenen dan ook extra te kunnen enthousiasmeren met leuke acties en activiteiten. Ze hoopt tevens dat ondernemers meeliften op een heleboel positiviteit. “Dat begint straks al met Valentijn. Het thema liefde stopt overigens niet na deze dag, maar zal op verschillende momenten weer opduiken. Liefde kan namelijk op meerdere manieren geuit worden. Dan kun je denken aan liefde voor de consument die lokale ondernemers zijn blijven steunen, maar ook liefde rondom Moeder- en Vaderdag… liefde voor je zus, vriend, vriendin, noem maar op!”

Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum toont zijn liefde aan de bezoekers door rond Valentijnsdag (zaterdag 12 februari, red.) met een heuse Liefdes Kalender door het dorp te rijden. “Dat is een soort advent kalender. Wanneer je voor zo’n 20 euro hebt gewinkeld in Pijnacker, mag je een vakje openmaken. Daar zitten allemaal leuke prijzen achter!” Bezoekers zullen andere ‘liefdesuitingen’ gaan tegenkomen in de vorm van paaseitjes, mooie tulpen en nog veel meer! Daarnaast wil Kim samen met de Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum de slogan ‘Wees loyaal, koop lokaal’ blijven communiceren. Kim: “Kijk, je kunt straks naar de grote stad om bij ICI PARIS een lekker luchtje te kopen, maar denk ook eens aan je eigen dorp. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het aanschaffen van een leuk boek!”

De ondernemersvereniging is natuurlijk ook realistisch. Corona is namelijk nog steeds onder ons en je weet nooit welke maatregelen er weer om de hoek komen kijken. “Ik heb een begroting voor allerhande activiteiten gemaakt op basis van het meest positieve scenario”, erkent Kim. “Het kan natuurlijk dat we teruggefloten worden.”

Met goede moed en vol enthousiasme wordt er dan ook gekeken naar mogelijkheden voor de traditionele jaarmarkt. Er komt weer een fantastisch straattheater, een Vroege Vogel Actie en ook de (kinder)rommelmarkt staat op de agenda! In het najaar staat Black Friday genoteerd, maar ook Halloween, Sinterklaas en de kerstdagen. Allemaal momenten waarop de winkeliers extra uitpakken. “Ik heb heel veel zin om al deze tradities weer terug te laten komen”, besluit Kim, die op de valreep ook nog meldt dat er een heel nieuw lichtjesplan is gemaakt voor Pijnacker Centrum, de hanging baskets weer terugkomen en wolwinkel Pera & Pasha in december iedereen gaat verrassen met een unieke creatie op het plein!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant