Het mentorproject is al jaren zeer succesvol.
Het mentorproject is al jaren zeer succesvol.

Lustrumviering mentorproject Jong Perspectief

Actueel 386 keer gelezen

Een fysiek feestje zat er door corona niet in, maar online vierde Jong Perspectief tóch hun vijfjarig bestaan. Vrijwilligers, vertegenwoordigers van scholen en gemeenten, netwerkpartners, collega’s uit het land en andere betrokkenen beleefden een heel gezellige avond.

“In een afwisselend programma met filmpjes, interviews en een huiswerkopdracht hebben we met elkaar mogen ervaren dat het mentorproject meer dan alleen huiswerk is. Naast het leren plannen en organiseren van het huiswerk worden nieuwe perspectieven geboden, het zelfvertrouwen vergroot en contact gelegd met leeftijdsgenoten. En we zagen dat het vaak niet stopt als het traject afloopt, maar er een band voor het leven kan ontstaan”, vertelt Joyce de Haan van het maatjesproject. 

Oud-leerlingen ontroerden de aanwezigen door hun terugblik op hun mentortraject waarin ze aangaven dat ze het zonder de hulp en de aandacht van hun thuismentor niet hadden gered op de middelbare school. Uit de filmpjes van de vrijwilligers kwam naar voren dat thuismentor zijn niet alleen tijd kost, maar je ook heel veel energie geeft en je er zelf ook wat van leert. “Blij waren we ook met de felicitaties en lovende woorden van de betrokken wethouders Titia Cnossen en Peter Hennevanger uit respectievelijk Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp”, aldus De Haan. “Ze waren trots dat wij erin slagen om met een relatief klein subsidiebedrag voor veel impact te zorgen met onze vrijwillige inzet. Een mooiere start van 2022 hadden we ons niet kunnen wensen!” 

Maatje worden?
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze vorm van vrijwilligerswerk? Jong Perspectief vertelt graag meer. Ze zijn nog steeds op zoek naar nieuwe thuismentoren. Kijk op de website www.jongperspectief.nl of bel naar 079-7502233.

Uit de krant