De AED hangt bij het gemaal aan Overgauwseweg.
De AED hangt bij het gemaal aan Overgauwseweg.

Overgauw weer Hartveiliger dankzij AED op gemaal

Actueel 366 keer gelezen

Op het begin van de Overgauwseweg, voor het gemaal van Hoogheemraadschap Delfland, hangt sinds dit weekend een AED in een buitenkast. Deze AED is ook aangemeld bij HartslagNu zodat de burgerhulpverlener deze AED kan ophalen na een melding van een reanimatie. Dat meldt Cees van der Ende.

Een AED kan de overlevingskans van een slachtoffer met een circulatiestilstand ophalen naar 60% als een AED binnen eerste paar minuten bij een fibrillerend hart een schok kan geven. De AED buitenkast is door Hoogheemraadschap Delfland tijdens de renovatie aangesloten op hun stroomvoorziening zodat de AED niet kan bevriezen of te warm kan worden. Deze AED is onder leiding van Cees van der Ende (Van der Ende Instructies) gesponsord door Ondernemersvereniging Buitengebied Pijnacker-Nootdorp West, Hoogheemraadschap Delfland en Velux Elektrotechniek.

Reanimatiecursussen begonnen
Na de persconferentie van 14 januari is het weer toegestaan reanimatiecursussen, zowel basis als herhaling, te mogen geven. Bij AED Pijnacker-Nootdorp doen ze dat met in achtneming van de Corona gedragsregels, zoals minder cursisten voor de 1,5 meter regeling, ieder een eigen reanimatiepop enz. Opgeven of kijken naar een nog beschikbare plaats kunt terecht op de website van de Hartstichting

Uit de krant