Afbeelding

RET gaat dienstregeling metro afschalen: ziekteverzuim te hoog

Actueel 1.457 keer gelezen

Regio - RET gaat vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen en het hoge aantal quarantainegevallen de metrodienstregeling afschalen. Het verzuim bij de afdeling metro loopt zo hoog op, dat de voertuigen volgende week minder vaak kunnen rijden. Dit betekent dat RET vanaf maandag 24 januari een aangepaste metrodienstregeling rijdt.

Dat is gebeurd in overleg met opdrachtgever MRDH. Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “We balen ervan, want als bedrijf willen we er zijn voor onze reizigers. Tegelijkertijd is het met het huidige verzuim op de afdeling metro simpelweg niet meer mogelijk om de diensten rond te krijgen. Daarmee zouden we te veel vragen van degenen die nog wel werken. Met de huidige reizigersaantallen is afschalen verantwoord als het gaat om drukte in de voertuigen.” 

Wijzigingen vanaf aanstaande maandag:

- Op ‘uitlopers’ van het netwerk (Nesselande, Binnenhof, Den Haag) rijdt elke 15 minuten in plaats van elke 10 minuten een metro;
- Tussen Hoek van Holland Haven en Steendijkpolder rijden we elke 30 minuten in plaats van elke 20 minuten;
- Tussen Schiedam Centrum en Capelsebrug rijden we elke 5 minuten in plaats van elke 3 à 4 minuten.
- Tussen Slinge en Rotterdam Centraal rijden we elke 5 minuten in plaats van elke 3 à 4 minuten.
- Op lijn D rijden tussen De Akkers en Rotterdam Centraal spitsritten en op lijn E worden op de drukste momenten enkele spitsritten ingezet om voldoende capaciteit te bieden.

“Het is lastig nu al in te schatten hoe lang deze situatie gaat duren. De ontwikkeling van het ziekteverzuim zullen we goed monitoren. Als het verzuim weer daalt hebben we ongeveer een week nodig om weer op te schalen naar de huidige dienstregeling. Bij tram en bus lukt het op dit moment om de huidige dienstregeling te rijden. We wensen alle collega’s die ziek zijn of in quarantaine zitten veel sterkte en vragen alle reizigers die met de RET op pad gaan om ons begrip”, besluit Unck.

Uit de krant