Dit jaar werd wel erg veel aan munten en aan bankbiljetten in de zeven dozen aangetroffen.
Dit jaar werd wel erg veel aan munten en aan bankbiljetten in de zeven dozen aangetroffen.

Honderden pakken koffie voor lokale Voedselbank

Actueel 276 keer gelezen

De door de Lionsclub Nootdorp-Pijnacker in december gehouden inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten ten behoeve van de Voedselbank leverde in totaal 364.000 waardepunten op. 

Dit aantal wordt ingewisseld voor rond 750 pakken D.E.-koffie van 250 gram. Een mooie opbrengst, bijeengebracht door veel donateurs die hiermee de cliënten van de Voedselbank een groot plezier doen.

De waardepunten werden ingezameld bij zes supermarkten in Nootdorp en Pijnacker en bij het horecapunt van Verhage in Delfgauw. Direct na de decembermaand werden de inzameldozen geleegd en kon het telwerk beginnen. Dit jaar boden de hulpkwekers van zorgkwekerij Bloei de helpende hand door de bonnetjes met 12 verschillende waarden te sorteren en vervolgens te tellen. Ze hadden er plezier in. Ruim de helft van de 364. 000 punten bleek al te zijn geteld door de donateurs zelf voordat zij hun voorraden deponeerden in de inzameldozen.

De opbrengst door de jaren heen
Vanuit de Lionsmissie “Wij Helpen” heeft de club vanaf 2017 zes inzamelacties gehouden met als totaalresultaat ruim 2,7 miljoen waardepunten. Met inbegrip van de extra ophoging van de kant van de koffiebrander vertegenwoordigt dit resultaat ruim 6000 pakken koffie. Landelijk gezien hebben de ca. 130 Lionsclubs die aan de actie deelnemen rond driekwart miljoen aan pakken koffie bijeen weten te brengen.

De opbrengst geeft elk jaar weer een wisselend beeld. De actiecoördinatoren Frans Lettinga en Herman van Atten zijn dik tevreden met de stand op de teller, ook al is die 15% lager dan in 2020. De Voedselbank Delft zelf en de Lionsclub Delft noteerden dit jaar ook wat lagere aantallen van hun acties. De drie inzamelaars scoren met bijna 900.000 punten opnieuw een goed resultaat.

Oud en vreemd geld
De inzameldozen konden dit jaar ook weer worden gebruikt voor het deponeren van oud en vreemd geld (munten en bankbiljetten). De Lions zijn via hun netwerk in staat om de opbrengst ervan om te zetten in euro’s bestemd voor het uitvoeren van oogoperaties in derdewereldlanden. De opbrengst ervan wordt vervolgens vermeerderd met een bijdrage van de Stichting Wilde Ganzen.

Dit jaar werd wel erg veel aan munten en aan bankbiljetten in de zeven dozen aangetroffen. De 7,4 kg aan munten staat gelijk aan het kunnen uitvoeren van ca. 25 oogoperaties en dan hebben we het nog niet over de waarde van de 86 bankbiljetten, vreemde valuta uit alle hoeken en gaten van onze wereld.

Gevers bedankt!
De Lionsclub bedankt de donateurs voor het afstaan van hun uitgeknipte waardepunten en/of het bewaarde oude en vreemd geld. De managers van de deelnemende supermarkten en Verhage (Delfgauw) worden bedankt voor het bieden van gastvrijheid voor het plaatsen van de inzameldozen.

Uit de krant