Afbeelding

Ingezonden: En nu maar hopen dat...

vr 7 jan 2022, 18:27 Actueel 4.415 keer gelezen

Hij komt, hij komt, maar niet meer in 2021 zoals het gele werkbord bij de oplaadplaats voor elektrische voertuigen vermeldt. De gemeente zou op de Startbaan in de wijk “de Venen” van 7 tot en met 9 december 2021 een gewoon parkeervak omtoveren tot een oplaadplaats voor elektrische voertuigen. 

Gewone voertuigen op organische brandstof mogen daar dan niet meer parkeren en elektrische voertuigen mogen alleen parkeren als zij ook daadwerkelijk opladen. Het vak moet dus voorlopig leeg blijven omdat simpelweg vooralsnog de oplaadpaal zelf niet is aangebracht. Wettelijk gezien mag dus niemand daar op dit moment parkeren. Het goede voornemen van de gemeente voor 2022 is dat zij het dit jaar gaan afmaken, hopelijk. 

Een stukje verder op, ligt ook een dubbele oplaadplaats voor elektrische voertuigen dat al maanden lang nog steeds niet af is. Het kruis en de oplaadtegel ontbreken nog steeds. De gebruiker van het parkeervak twijfelt of hij het vak legaal kan gebruiken om zijn voertuig te parkeren. Op dezelfde weg staan al jaren de aanrijdblokken midden op de stoep. De enige die er last van heeft is de voetganger, terwijl de blokken er juist staan om de stoeptegels te beschermen tegen het bocht afsnijdend rijverkeer. Er ligt in die bocht geen stoeptegel meer die nog heel is. Een goed voornemen voor 2022 voor de gemeente zou dus kunnen zijn dat zij afmaakt waar zij aan begonnen is. En nu maar hopen dat al die nieuwe oplaadplaatsen van elektrische voertuigen ook correct worden gebruikt en hierop wordt gehandhaafd. Menig oplaadplaats voor elektrische voertuigen wordt nu gebruikt als privéparkeerplaats door wel te parkeren maar niet het voertuig op te laden. 

Men parkeert dan wel het voertuig in het oplaadvak maar rolt geen oplaadsnoer uit of men parkeert, rolt het snoer uit maar houden de laadpas niet voor de kaartlezer. Hierdoor ontneemt de foutparkeerder de mogelijkheid voor een ander om wel zijn elektrische voertuig op te laden of erger nog, ontneemt de foutparkeerder de eigenaar van de laadpaal de kans om zijn investering terug te verdienen. Dan zal het gemeentebudget om nog meer laadpalen bij te plaatsen in de toekomst snel leeg zijn. Wat kan 2022 toch mooi worden als een ieder zijn werk afmaakt, een ieder zich aan de wet houd en als wij met zijn allen dat vervelende Corona eens een keer de baas kunnen worden.

Naam en adres bekend bij de redactie

Uit de krant