Afbeelding
Martijn Mastenbroek

Schade door illegaal vuurwerk nog veel groter: nu al 56.000 euro

Actueel 2.185 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De schade aangericht door (zwaar) illegaal vuurwerk is nog veel groter dan in een eerste ruwe schatting door burgemeester Francisca Ravestein werd gemeld. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp woensdagochtend.

De burgemeester meldde gisteren in een nieuwjaarstoespraak dat er sprake was van zo’n 35.000 euro schade. Dit was een eerste schatting, blijkt nu. De schade is in werkelijkheid veel en veel groter. Vandaag maakt de gemeente Pijnacker-Nootdorp bekend dat er al zo’n 56.000 euro schade aan de openbare ruimte is opgetekend. 

Consumentenvuurwerk weer toestaan
Aangezien alle ellende wordt veroorzaak door zwaar illegaal vuurwerk, roept een groot deel van de dorpsgenoten online op om consumentenvuurwerk niet langer te dwarsbomen. Ze hopen dat de lokale vuurwerkwinkels volgend jaar weer normaal mogen verkopen. Dit gecontroleerde lichte vuurwerk zorgt bij goed gebruik nauwelijks voor schade.

De afgelopen jaarwisseling is gebleken dat een landelijk vuurwerkverbod in ieder geval totaal niet werkt. Er werd meer vuurwerk afgestoken dan ooit tevoren. Veelal illegaal gekocht in het buitenland. Kortom: gooi volgend jaar de lokale vuurwerkwinkels weer open en voorkom een grote bak schade!

Beter handhaven
Lezers van Telstar Online schrijven tevens dat er veel strenger gehandhaafd had moeten worden op zwaar illegaal vuurwerk. De hele nacht klonken er overval zware bommen, mortieren en lawinepijlen. “Het leek wel oorlog”, zo omschreef een inwoonster van Delfgauw de situatie. Een bekende lokale vuurwerkhandelaar schrijft: “Helaas wordt er niet op illegaal zwaar vuurwerk gehandhaafd in onze gemeente. Door dit beleid in onze gemeente en landelijk komt ieder jaar legaal siervuurwerk, waar heel veel mensen plezier aan beleven ter discussie!”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant